Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Enerji konusunda komşumuz Suriye kilit ülke''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu'nda gündemi değerlendirdi. Programda ilk olarak ekonomideki sorunlar ele alındı. Perinçek, Türkiye'nin önünde Üretim Devrimi'nden başka bir seçenek olmadığını söyledi. "Enerji konusunda komşumuz Suriye kilit ülke" diyen Perinçek, komşulara sırt çevrilerek politika izlenmeyeceğini vurguladı. Vatan Partisi Lideri, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ı da eleştirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Enerji konusunda komşumuz Suriye kilit ülke''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu'nda gündemi değerlendirdi. Programda ilk olarak ekonomideki sorunlar ele alındı.

Doğu Perinçek Çıkış Yolu'nda yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

- 2022 yılında yeni doğal gaz sözleşmeleri yapmak durumunda Türkiye. Dolayısıyla asıl doğal gazdaki fiyat patlaması, patlama diyorum bakın yükseliş demiyorum, doğal gazdaki fiyat patlamaları Türkiye'ye 2 yoldan yansıyacak. Birisi; ithal ettiğimiz malların fiyatlarında yükseliş olacak.

- Çünkü, sanayide önemli ölçüde ithal ettiğimiz girdiler kullanılıyor. İkincisi, Türkiye'nin ithal ettiği doğal gaz fiyatlarındaki yükseliş dolayısıyla ikinci bir yükseliş olacak. Yani, Türkiye'de doğal gaz fiyatlarının yükselişi iki yönlü etkiler yapacak. Bu daha ciddi oranlarda enflasyon anlamına geliyor, fiyat yükselişleri.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek açıklamalarında üretim devrimine de vurgu yaptı.

- Türkiye'nin önünde devrimden başka bir şey yok. Türkiye üretim devrimine girecek. Dünya ölçeğindeki krize Türkiye'nin verebileceği tek bir cevap var: Üretim devrimi.

- Biz doğal gaz ithalatımızı, 2019 yılında 3'te 1'ini Rusya'dan yapmışız. İkincisi Azerbaycan, İran. Demek ki bizim enerji güvenliğimiz komşularımızda. Dolayısıyla dış siyasetimizde, ekonomi siyasetinin çok birbirine bağlandığı bir döneme giriyoruz.

''TÜRKİYE İLE RUSYA'NIN ARASINI AÇMAK EKONOMİMİZ BAKIMINDAN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ''

Türkiye ile Rusya'nın arasının açılmasının ekonomik açıdan kötü bir etki yaratacağının altını çizen Doğu Perinçek Suriye'nin de kilit ülke olduğunu vurguladı.

- Rusya'dan bizim özel fiyat alma şansımız var Türkiye olarak. Ama Sayın İbrahim Kalın, Der Spiegel'e, Rusya'yı baltalayan beyanatları verdiği zaman, ondan sonra Rusya düşmanlığı bugün çılgınlık.

- Bugün Rusya düşmanlığı Türkiye'de, ancak Amerika'nın fitilleyeceği bir fitne organıdır. Türkiye ile Rusya'nın arasını açmak, yalnızca Suriye'deki gelişmeler, Kırım açısından önemli değil, bizim ekonomimiz bakımından çok çok önemli.

- Devlet adamının, bugün Türkiye'nin enerji güvenliğini sağlayan komşularıyla arasını çok sıcak götürmesi lazım. Burada da Suriye kilit ülke. Çünkü, Rusya'da Suriye'ye bakıyor, ''Türkiye'nin Suriye'deki tavrı nedir?'', İran da Suriye'ye bakıyor. Bunlar bizim, Rusya olsun, İran olsun, doğal gazımızın yarısından fazlasını aldığımız ülkeler.

- Rusya ile kaşımızı çatarak, İran'a sırtımızı dönerek içinden çıkamayacağımız bir döneme girdik. Bunlar bizim enerji güvenliğimizi sağladığımız komşularımız. Dolayısıyla ben şaşırdım, Sayın İbrahim Kalın'ın Der Spiegel'e verdiği beyanatlar, sanki Tayyip Erdoğan'ın altına dinamit koyan ve Türkiye'nin önündeki olanaklarını berhava eden tavırlar. Şaşırdım açık söyleyeyim.

# rusya # erdoğan # iran # Azerbaycan # İbrahim Kalın # suriye # vatan partisi # ulusal kanal # Doğu Perinçek # üretim # enerji # DER Spiegel # çıkış yolu # üretim devrimi