Vatan Partisi'nden CHP liderine Zarrab uyarısı: Milleti aptal yerine koymayın

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner 23 Kasım’da Ulusal Kanal’da katıldığı yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Rıza Zarrab davası ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Vatan Partisi'nden CHP liderine Zarrab uyarısı: Milleti aptal yerine koymayın

Soner şu ifadeleri kullandı:

“Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na, kendisi CHP Genel Başkanı, eminim çok sayıda danışmanı da vardır, şu tavsiyede bulunuyorum; lütfen Rıza Zarrab iddianamesini açsın, okusun. Bu bir yolsuzluk, rüşvet davası değil.

Zaten ABD savcısı Türkiye’deki yolsuzlukla ilgilenmez. Bu dava ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delen bir kişiye açılmıştır. Temeli ambargo yasalarıdır. Bu ambargo BM ambargosu değildir. Bu ambargo yasaları ABD’nin kendi yasalarıdır. ABD Hazine Bakanlığı tarafından uygulanmaktadır, gözlenmektedir.

ABD TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİNİ HEDEF ALIYOR

Rıza Zarrab’ın yargılama meselesi de budur. Yani burada kimse bizi aptal yerine koymasın. Bu dava şöyle milli oluyor, siz Rıza Zarrab üzerinden Türkiye’nin İran ile geliştirdiği ticareti ve mali alışverişi hedef alıyorsunuz.

ABD’nin geleneksel politikasıdır bu. Kendisi ambargoyu kararlaştırır ve bunu dünya çapında uygular. Der ki; ambargo uyguladığım ülkeyle ekonomik ilişki kuran herkes benim topraklarımda suç işlemiştir. Benim topraklarıma girip çıkamaz. Burada herhangi bir ekonomik faaliyette bulunamaz. Şimdi Rıza Zarrab Amerika’ya gitti ve orada tabii Amerikan topraklarına düştüğü için ABD yasalarına tabi oldu ve Amerikan yasaları çerçevesinde, Amerikan çıkarlarına uygun şekilde yargılanmaya başladı.

ABD ZAFER ÇAĞLAYAN’IN SAATİYLE NEDEN İLGİLENSİN?

Tabii bunun üzerinden şantaj da yapılıyor. Burada Türkiye ile İran’ın ekonomik ilişkileri hedef alınıyor. Yoksa ABD’yi neden ilgilendirir Zafer Çağlayan’ın saati. ABD Türkiye’de yolsuzlukla mücadele peşinde mi koşuyor?

Sayın Kılıçdaroğlu önümüze bu tezi koyuyor. Diyor ki, ABD Türkiye içinde yolsuzlukla mücadele etmektedir. Türkiye’de yolsuzlukla mücadele etmek için Güney New York bölge savcısı böyle bir iddianame hazırladı. ABD gelecek Türkiye’yi yolsuzluktan temizleyecek.

Türkiye’nin önüne ABD bir tercih koyuyor. Mesela Halk Bank. ABD diyor ki; ya benimle mali alışveriş yapacaksın, yani sermaye hareketi yapacaksın, ya da İran ile. Nasıl? Senin devlet bankan İran ile ticaret yaparsa, İran’a kredi verirse o zaman Amerika toprağında suç işlemiş olur. Yani senin Halk Bank’ın İran ile iş yaparsa ABD’de şube açamaz. Açarsa açtığı şubeyi kapatırım, şubeyi açan kişileri de, onların yetkililerini de hapse atarım, yargılarım. Dolayısıyla ABD Türkiye’nin önüne bu tercihi koymuş oluyor: Ya ben, ya İran.

ZARRAB DAVASI BARZANİSTAN’IN ÖLÜMÜNE YANIT

Ne beklediniz? İran-Irak-Türkiye Genel Kurmay Başkanları görüşmüş ve ortak bir harekâtla Barzanistan’ı toprağın dibine gömmüşler. ABD oturup bunu izlemeyecek tabi ki. O da bir takım hamleler yapmaya çalışıyor. Bu hamlelerden bir tanesi Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırım. Ekonomik yaptırımın yöntemi de Rıza Zarrab davaları gibi Türkiye’nin ABD ile ilişkilerini kesme tehdidi.

KRİZ TÜRKİYE’NİN EGEMENLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK

Ki kesecek, kesilsin. En kötü dolar yükselir. Türkiye yolunu bulur. Türkiye İran ile ticaretini milli para üzerinden yapar. Dolar ihtiyacı azalır. Türkiye Venezüella ile petrol alışverişine girer. Mal satar, petrol alır. Takas ticaretidir bu. Yine dolar ihtiyacını azaltır. Kriz olur mu evet olur. Ama Türkiye bu krizden daha bağımsız, daha egemen bir ülke olarak çıkar.

Lütfen herkes Rıza Zarrab davasının iddianamesini okusun, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı’na yönelik iddianamesini okusun. Burada mesele bir yolsuzluk meselesi değil, Bunu Türk milletine böyle duyurmak da bizim milletimize uygun bir davranış değil"

ulusal.com.tr

# chp # vatan partisi # rıza sarraf # reza zarrab