FETÖ'nün iş adamları deşifre oldu

Bir tanığın ifadesi FETÖ'cü işadamlarını ve örgütün finans ayağını deşifre etti. FETÖ'ye finansman sağlayan 60 işadamına Hidayet Karaca'nın başkanlık ettiği, şirketlerin aylık cirosunun toplam 200 milyon lirayı bulduğu belirlendi.

FETÖ'nün iş adamları deşifre oldu

60 işadamının tutuklu olduğu FETÖ'nün finansman ayağına yönelik soruşturmada bir tanığın ifadesinde çarpıcı bilgiler yer aldı.

Tanık ifadesi ile işadamlarının bağlantıları ve finansal örgütlenme deşifre edildi.

Tutuklu işadamlarının toplantılarına başkanlık eden isim Hidayet Karaca'ydı. Tanık işadamlarının her hafta Samanyolu Televizyonu’nda düzenli toplantı yaptıklarını anlattı.

İşadamlarının başındaki yaklaşık 40 kadar şirketin tamamı FETÖ'nün finans kasasıydı.

Şirketlerin belli bir sahibi olmadığını anlatan tanık “Bu firmaların sahibi olarak görülen isim Muharrem A. bu firmalarda Fetullah Gülen’den sonra gelen isimdir. Muharrem A. bu olaylardan sonra Amerika’ya kaçmıştır” dedi.

Aylık cirosu ise 200 milyon lirayı bulan şirketlerde çalışan işçilerin sigortasız çalıştırıldığı da tanık ifadesi ile anlaşıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre paraları getirme işinin örgütün en üst organına bağlı kişiler tarafından yapılıyordu.

Tek tek isimleri veren tanık, "Bu kişilerin Bank Asya’dan KARZ adı altında 1 Milyon 500 TL civarında kayıt dışı para aldıklarını biliyorum. Bank Asya bu şahısların babasının bakkal dükkanı gibiydi. Benim çalıştığım Dünya Pazarlama her ay zorunlu olarak Samanyolu Televizyonu’na 500 Bin TL ödüyordu. Bu ödenen paranın bizlerden burs adı altında zorla toplanan paralar ve üzerine şirketin kendi katkıları ile yapılıyordu" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # bank asya # iş adamları # şirket