Sokak kısıtlamalarından kimler muaf?

Yeni Kovid-19 tedbirlerinin açıklamasının ardından bazı kısıtlamalar getirildi. 65 yaş üstü vatandaşların ve 20 yaş altı bireylerin belli saatlerin dışında dışarı çıkması yasaklandı. Hafta sonu da belli saatler dışında dışarı çıkmak yasak. Peki, sokağa çıkma kısıtlamasından kimler muaf? İşte ayrıntılar...

Sokak kısıtlamalarından kimler muaf?

Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni tedbirler devreye sokuldu. 65 yaş üstü vatandaşların ve 20 yaş altı bireylerin belli saatlerin dışında dışarı çıkması yasaklandı.

Tüm yurtta 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.

Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Kısıtlama hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, tedarik ve üretim zincirinde çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulacak.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı sürelerde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak. İstisnai durumlarda izin alanlar özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

ulusal.com.tr

# Kovid19 # kısıtlama # sokağa çıkma