Sınırın tamamını kaplayacak

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Suriye sınırının tamamı, beton bloklardan oluşan duvarlarla örülüyor. 45 kilometrelik sınırdaki duvar örme çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. PKK ve IŞİD tehdidine karşı örülen duvarların 12 kilometresi tamamlandı.

Sınırın tamamını kaplayacak

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriyesınırına beton bloklar örülüyor.

Yasa dışı geçişler, kaçakçılık, PKK'nın Amanoslarda eylemlere başlaması ve IŞİD tehtidi sınırda güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu.

Tehlikelere karşı Suriye sınırının tamamı beton bloklardan oluşan duvarlarla örülüyor. 45 kilometrelik sınırdaki duvar örme çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Kurşun geçirmez duvarlar Reyhanlı İlçesi Beş Aslan mahallesinden başlayıp, Sansarin, Bükülmez mahallesi, Oğulpınar mahallesi, Kavalcık Altınözü Çiftlik köyüne kadar uzanıyor.

Suriye tarafında ise Atme kasabası, İdlip, Harim gibi kasabalar yer alıyor. Bu kasabalarda daha önce ÖSO, El Kaide, El Nusra gibi örgütler vardı. Suriye’nin Atme kasabasının kuzeyinde ise PKK'nın Suriye kolu PYD buluyor.

Bugüne kadar Suriye sınırının yaklaşık 12 kilometrelik bölümüne duvar örüldü. Duvar örme çalışmaları 3 ayrı noktada devam ediyor.

Her biri 7 ton ağırlığında, 30 santimetre kalınlığında, 2 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde beton bloklar yerleştiriliyor.

# türkiye # suriye # sınır # hatay # beton