Balık sezonu başladı

Av yasağının kalkmasıyla İstanbul'da olduğu gibi yurtta da ilk ağlar heyecanla atıldı. Kimi için sezon bereketiyle geldi, kimi ise ilk seferden eli boş döndü. Sezonun ilk günü tezgahlardaki balık fiyatları ise yüksek oldu.

Avı yasağı kalktı, "vira bismillah" diyen balıkçılar denize açıldı.

Kocaeli'de ava çıkan teknelerin bir kısmı boş, bir kısmı çok az balıkla döndü. Balık az olunca tezgahta fiyatı arttı. İzmit Balık Pazarı'ndaki esnaf ilk bir kaç gün balığın pahalı olacağını, ilerleyen günlerde yaşanacak balık bolluğu ile fiyatların düşeceğini söyledi.

Balıkesi'in Bandırma İlçesi'nde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların ağları hamsi ile doldu. Balık Halinde yapılan mezatta hamsinin kasası 80 liradan, sardalyanın kasası 60, uskumrunun kasası ise 200 liradan satıldı. Palamut tanesi 5 TL'den satılırken, istavritin kilosu 3 TL'ye alıcı buldu.

Rize'de ise av sezonunun ilk gününde balıkçı tekneleri ve gemiler denizden boş döndü, balık tezgahları boş kaldı.

Tezgahların boş kalmasını kimi sezonun erken açılmasına, kimi ise balıkçıların henüz sezona hazır olmamasına bağladı.

Tekirdağlı balıkçılar için ilk gün bereketli geçti. Denizden bol palamut ve istavrit ile dönen balıkçıların yüzü güldü. İlk günün bereketli geçmesi balıkçıları memnun etti. Sezonun ilk günü balık fiyatları ise yüksek oldu.

İskenderun'da ise balıkçılar balık sezonunun çok bereketli geçeceğini düşünüyor.

Bazıları ise endişeli...

Kurban Bayramı dolayısıyla fiyatların ucuz olacağını söyleyen İskenderun'lu balıkçılar herkesi balık yemeye davet etti.

ulusalkanal.com.tr

# balık # balık sezonu # hamsi # vira bismillah # av sezonu # balık avı