İddianameye Sözcü gazetesinden yanıt

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’a hakkında hazırladığı FETÖ iddianamesini tamamladı. İddianamede Akbay'a yönelik "örgüt yöneticiliği" ve 3 gazete çalışanına da “örgüte bilerek yardım etme” suçlaması yapıldı. 73 sayfalık iddianameye Akbay, Sözcü gazetesinden yanıt verdi

İddianameye Sözcü gazetesinden yanıt

Sözcü gazetesine yönelik Fetö soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yakalama emri bulunan Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 gazete çalışanı hakkında iddianame düzenledi.

İddianamede Akbay'ın "silahlı terör örgütü yönetme" ve "örgüt propagandası" yapma suçlamasıyla 30 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mediha Olgun, Bekir Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli için ise "Silahlı Terör Örgütü İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerekİsteyerek Yardım Etme" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi istendi.

Savcılık, Sözcü gazetesinin FETÖ tarafından, Burak Akbay'a kurdurulduğunu iddia etti. Öte yandan iddianamede Akbay'ın hesabında şüpheli para hareketleri bulunduğu ileri sürüldü.

Akbay, iddialara Sözcü gazetesinden yanıt verdi; "Atatükçü ve muhalif gazete çıkarmanın bedelini ödüyorum" dedi.

"FETÖ'cü hainlerle hiçbir ilgisinin olmadığını" belirten Akbay, "Bank Asya'da hesabım, ByLock'um yok. Sadece 17-25 Aralık'a ait muhalif haberlerle suçlanıyorum. Tescilli FETÖ'cüler dışarıdayken ben bedel ödüyorum. Silah nerede? Örgüt nerede? Bu deliller, belgeler nerede? SÖZCÜ'nün Atatürkçü çizgisi ortada.” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# sözcü gazetesi # burak akbay