Süveyş Kanalı'nda kriz sürüyor

Mısır’daki Süveyş Kanalı'nda kriz her geçen gün büyüyor. karaya oturan "Ever Green" adlı konteyner gemisini kaldırma çalışmaları sürerken 321 gemi kanalı geçmek için bekliyor.

Süveyş Kanalı'nda kriz sürüyor

Dünya deniz ticaretine darbe vuran Suveyş Kanalı'ndaki kazanın faturası ağırlaşıyor.

Panama bandıralı 200 tonluk konteyner gemisi Ever Given’ın sıkıştığı yerden kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürerken, Süveyş Kanalı İdaresi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı KorgeneralUsame Rabie bölgede şu an da 321 geminin rotasına devam edemediğini açıkladı. bunlardan 3 tanesinin hayvan taşıdığını belirterek, gemilere gerekli yem ve tıbbi malzeme yardımının yapılması için mısırlı ekiplerin 24 saat çalıştığını aktardı.

Rabie, geminin karaya oturmasının ana nedeninin şiddetli rüzgar olmadığını söyledi, ayrıntı vermedi.

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli de Süveyş Kanalı’nda yaşanan kriz ile ilgili konuştu. Geminin sıkıştığı alandan çıkarılması için yardım teklif eden ülkelere teşekkür etti. Medbuli, kanaldaki gemi trafiğinin en kısa sürede normale dönmesini umduklarını söyledi.

Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan ve dünya ticaretinde önemli geçiş noktalarından olan Süveyş Kanalında sıkışan Ever Green Çin’den Hollanda’nın Rotterdam kentine doğru seyir halindeydi.

# mısır # çin # gemi # Başbakan # Hollanda # akdeniz # korgeneral # Rota # tıbbi malzeme # rotterdam # Süveyş # Süveyş Kanalı # Kızıldeniz # yem # mustafa medbuli # Usame Rabie