Ebabil kuşları İslam dininde ne önem taşır? Ebabil kuşu Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu?

Kabe ziyaretlerinin kapanmasının ardından Kabe'yi boş bırakmayıp tavafa devam eden Ebabil kuşları tüm İslam alemini kendine hayran bırakmış, sosyal medyadan en çok izlenilen videoların arasına girmişti. Ebabil kuşlarının daha önce de hikayelerde geçtiği kulaktan kulağa dolanmaya başladı. Peki Ebabil kuşları Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mudur?

Ebabil kuşları İslam dininde ne önem taşır? Ebabil kuşu Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu?

Ebabil kuşları, Kur'an-ı Kerim'de, Fil Suresi'nde geçmektedir ve dönemin en azılı İslam düşmanı Ebrehe Ordusu'nu yenmekte büyük rol oynadığı yazmaktadır.

Ebrehe Ordusu ve yanında getirdikleri fil ordusunu gagalarıyla taşıdıkları taşları atarak yenilmelerine sebep olan kuşlar, İslam'da büyük önem taşır.

Ebabil Kuşları, Türkiye'de ilkbaharda görülür ve sonbaharda göç ederler. Toplam ortalama 27 yıl yaşamaktadırlar. Hayatlarının yüzde 90'ını havada süzülerek geçirirler ve gökyüzünde uçarken uyurlar. Ayaklarının üzerinde ise dik duramazlar.

Ebabil kuşları koronavirüs nedeni ile Kabe'nin kapanmasıyla tekrar gündeme geldi. Kuşlar, boş kalan Kabe'nin etrafında sürü halinde tavaf gerçekleştirirken çekilen video izleyenleri şaşırttı.

ulusal.com.tr

# kabe # kuranı kerim