İşitme engelliler kuşlar için yuva yaptı

Van'da bir grup işitme engelli öğrenci, görsel sanatlar dersinde hazırladıkları kuş yuvalarını kentteki bir parkta bulunan ağaçlara astı

İşitme engelliler kuşlar için yuva yaptı

Van'da işitme engelli öğrenciler, görsel sanatlar dersinde kuşlar için yaptıkları yuvaları ağaçlara yerleştirdi.

Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulunda 25 öğrenci, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Sevginin Dili Yoktur" projesi kapsamında görsel sanatlar dersinde ahşaptan 20 kuş yuvası yaptı. Öğrenciler yuvaları kentteki Kurtuluş Parkı'nda bulunan ağaçlara astı.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Semra Gümüş Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin rehabilitasyonunda doğayla iç içe yapılan aktivitelerin önemli olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdikleri proje ile öğrencilerin doğaya ve diğer canlılara sevgisini artırmak istediklerini anlatan Gündüz, engellilerin toplumda üreten bireyler olarak yerlerini almaları gerektiğini aktardı.

Öğrencilerin derste büyük emek vererek kuş yuvalarını hazırladığını belirten Gündüz, "Engelli bireylerin böyle çalışmalar yapması önemli. Burada şunu görüyoruz ki engelli olmak gerçekten de bir engel değildir." dedi.

Okulun müdürü Mehmet Ali Uca da işitme engelli öğrencilerin doğayla ilgili projede yer almasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Engellilerin topluma kazandırılmasının ve motivasyonlarının artırılmasının önemli olduğuna işaret eden Uca, "Öğrencilerimiz bu yuvaları yaparken hem eğlendi hem bir coşku içerisine girdi. Bugün kuş yuvası yapmak basit görünse bile onlar bir nesneyi nasıl boyayacaklarını öğrendi. Bu bile onlar için çok önemli." diye konuştu.

# van # engelli öğrenci # kuş # yuva