AKP'de Saray'a darbe hazırlığı: Aralarında Ali Babacan'ın da olduğu muhalif isimler sözü verdi

Parti içi kavganın artık kamuoyu önüne taşındığı AKP'de kulisler hareketli. Partinin muhalif isimleri Batı'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı somut adımlar atmaya başladı. 20-23 Ocak günleri arasında Davos Ekonomik Forumu toplantısında, Ali Babacan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin Batı’ya "Eylül ayına kadar Tayyip Erdoğan’ı Saray’a hapsetme, etkisizleştirme ve tek adam görüntüsünden kurtulma" sözü verdiği öğrenildi. Saraya yönelik Eylül planında F tipi örgüt, CHP ve HDP'nin de yer aldığı belirtiliyor.

AKP'de Saray'a darbe hazırlığı: Aralarında Ali Babacan'ın da olduğu muhalif isimler sözü verdi

AKP kulislerinde hareketlilik arttı. Ancak hareketliliğin sebebi ne Suriye krizi ne de terör. İktidar partisi, muhaliflerin darbe planlarıyla çalkalanıyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre plan 20-23 Ocak günleri arasında yapılan Davos Ekonomik Forumu sırasında dillendirildi. Toplantıda Türk heyetindeki bazı isimler, finans kuruluşları Merrill Lynch ve Goldman Sachs ile özel görüşmeler yaptı. Toplantılara eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. Parti içindeki muhalif sesler Batı'ya Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Saray'a hapsetme sözü verdi.

Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik başını çektiği ekibin, Tayyip Erdoğan’ı Eylül’de Saray’a hapsetme faaliyetinin içinde Fethullah Gülen Örgütü, CHP ve HDP/PKK da yer alıyor. Fethullah Gülen Örgütü, AKP içindeki Abdullah Gül/Bülent Arınç grubuyla birlikte çalışıyor. Aydınlık’a konuşan üst düzey bir CHP yöneticisi, Eylül’e kadar Tayyip Erdoğan iktidarına son vereceklerini vurguladı.

Öte yandan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "yıkmaya çalıştığınız bu çınarın gölgesinde gün yüzü görmemiş çok hakikat yatıyor" tehdidi de Saray'da yankı buldu. Arınç’ın bu ifadeleri sonrası Saray’da “dar bir toplantı" yapıldı.

Toplantıda olaya müdahale edilmesi kararlaştırıldı. Bu gerilimin sürmesi halinde “Yeni Anayasa ve başkanlık” konusunda AKP’de ciddi firelerin yaşanabileceği gündeme getirildi. Bunun üzerine Erdoğan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le temasa geçti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # ak saray # recep tayyip erdoğan