ABD afetlerle boğuşuyor. Sel felaketinde ölü sayısı 14'e yükseldi

ABD'de aşırı yağışlar sele neden oldu. New York, New Jersey ve Pennsylvania'da şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybederken mega kent New York'ta olağanüstü hal ilan edildi.

ABD afetlerle boğuşuyor. Sel felaketinde ölü sayısı 14'e yükseldi

ABD' doğal afetlerle boğuşuyor. Bir yandan orman yangınlarıyla uğraşırken bir yandan da ülkenin önemli kentleri sel nedeniyle tahrip olmuş durumda.

New York Polis Teşkilatından yapılan açıklamada, fırtına ve selin etkili olduğu New York'ta 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

New Jersey'de ise bir apartmanda 5 kişi ölü bulundu. Ayrıca, eyaletin Passaic kentinde aracı sular altında kalan 1 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Twitter'dan yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle New York'ta olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

Blasio, kentte etkili olan şiddetli yağmur ve sele dikkati çekerek tarihi bir hava olayı ile mücadele ettiklerini vurguladı.

New York Belediyesi Ulaşım İdaresi, metro istasyonlarının sular altında kalması nedeniyle tüm hizmetlerin askıya alındığını duyurdu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, sel nedeniyle metronun kullanılamadığı belirtilirken, insanlardan metro ve sel bölgelerinden uzak durmaları istendi.

# abd # fırtına # yangın # hizmet # new york # orman yangınları # felaket # joe biden # sel # tahrip # New York Belediye Başkanı Bill de Blasio # New York Polis Teşkilatı # metro istasyonları