Şi Cinping ve Reisi'den tebrik mesajları: Çin-İran diplomatik ilişkilerinin 50. yıl dönümü

Çin ve İran arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümü sebebiyle iki ülke liderlerinden birbirlerine tebrik mesajları geldi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping mesajında iki ülke arasındaki dostluğun güçlendiğini belirtirken, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de İran tarafının olağanüstü İran-Çin ilişkileri kurmaya kararlı olduğunu kaydetti.

Şi Cinping ve Reisi'den tebrik mesajları: Çin-İran diplomatik ilişkilerinin 50. yıl dönümü

Çin ve İran arasında iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 50. yıl dönümü kutlanıyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ilişkilerin yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı gönderdiler.

Şİ CİNPİNG: ''ÇİN İLE İRAN ARASINDAKİ İLİŞKİLER İSTİKRARLI ŞEKİLDE GELİŞTİ''

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, mesajında, diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Çin ile İran arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini ve iki ülke arasındaki geleneksel dostluğun zamanla güçlendiğini söyledi.

Şi, 2016 yılında kapsamlı bir stratejik ortaklığın kurulmasından bu yana, iki taraf arasındaki siyasi karşılıklı güvenin daha fazla konsolidasyon gördüğünü ve çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin istikrarlı bir ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Şi, Çin-İran ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve 50. yıl dönümünü geleneksel dostluğu derinleştirmek, çeşitli alanlarda derin ve pratik işbirliğini ilerletmek ve Çin'in çağrışımını zenginleştirmek için bir fırsat olarak değerlendirmek için Başkan Reisi ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

REİSİ: ''İKİ ÜLKENİN DOSTLUĞU KAPSAMLI MEDENİYETLERİN GELİŞİMİ İÇİN DERİN BİR TEMEL OLUŞTURUYOR''

İran Cumhurbaşkanı Reisi ise mesajında, hem İran'ın hem de Çin'in kadim medeniyetler olduğunu ve dostluklarının binlerce yıllık ikili dostluk alışverişlerinden besin alan devasa yaşlı bir ağaç gibi durduğunu belirtti.

Reisi, iki ülke arasındaki dostluğun kapsamlı medeniyetlerin gelişimi için derin bir temel oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

İran tarafının olağanüstü İran-Çin ilişkileri kurmaya kararlı olduğunu kaydeden Raisi, İran'ın Çin ile stratejik iş birliğini geliştirmeye, çeşitli alanlarda pratik iş birliğini genişletme konusundaki iletişimi güçlendirmeye ve ikili ilişkileri sürekli olarak derinleştirmeye hazır olduğunu söyledi.

# iran # çin # ibrahim reisi # Şi Cinping # çin devlet başkanı # iran cumhurbaşkanı # tebrik mesajları # diplomatik ilişkiler