Meclis'te yeni yasama dönemi başladı

Meclis'in yeni yasama dönemi özel oturumla açıldı. Özel oturumda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomi ve terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi. Ekonominin sorumluluğunun kendilerinde olduğunu söyleyen Erdoğan girdi maliyetlerini azaltacak tedbirler alacaklarını belirtti.

Meclis'te yeni yasama dönemi başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama dönemiekonomi ve terörle mücadele mesajları ile başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, ardından Meclis Genel Kurulu'nda yeni dönemin açılış konuşmasını yaptı.

- Önümüzdeki asrın şekillenmesinde TBMM'nin eşsiz bir rolü olacağına inanıyorum. Hiçbirimiz için başka Türkiye yok. Bölünerek büyüyemeyiz. Parçalanarak güçlenemeyiz. Saplantılara sarılarak demokrasimizi ilerletemeyiz.

Şentop'tan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kürsüden Genel Kurul'a hitap etti. Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi:

- Bu sınamalar içinde ekonominin insana dokunan yönü ve diğer alanların itici gücü olması nedeniyle ayrı bir önemi var. Ekonominin de sorumluluğu bize aittir.

Erdoğan, Kürt sorunu meselesinin çözüldüğünü söyledi. Bazı kesimlerin bunu yeniden istismar etmek istediğini belirtti:

- Tehditleri kaynağında bulup yok etme esasına dayanan güvenlik anlayışımla sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasının önüne geçtik. Yıllarca terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen ve adına “Kürt sorunu'' denen meseleyi, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük. Diyarbakır Annelerinin şanlı direnişiyle terör örgütünü tir tir titrettiği bir dönem başlattık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen Paris İklim Anlaşması'na da değindi:

- Paris İklim Anlaşması'nı Meclis'in takdirine sunma kararımız, başlattığımız Yeşil Kalkınma Devrimi'nin de ilk müjdesidir.

Öte yandan Meclis'in yeni yasama döneminde siyasi partiler kanununda değişiklik, sosyal medya düzenlemesi ve Anayasa tartışmaları gündeminde olacak.

# erdoğan # terör # ekonomi # meclis # terör örgütü # mustafa şentop # demokrasi # siyasi parti # yasama # kürt sorunu # yeni yasama dönemi # Paris İklim Anlaşması