Füzede geri adım sinyali

Amerika ve NATO'dan gelen baskılardan sonra Başbakan Erdoğan, Çin'den füze alımıyla ilgili geri adım sinyali verdi. Kosava ziyareti dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan "değişik bir teklif var mı bilmiyorum. Gelirse düşünülür" dedi.

Füzede geri adım sinyali

Türkiye'nin Çin'den almayı planladığı füze savunma sistemiyle ilgili Başbakan Erdoğan'dan geriadım sinyali geldi. Erdoğan, Amerika ve NATO'nun büyük tepkisine neden olan füze sistemi anlaşmasıyla ilgili Kosava ziyareti dönüşünde konuştu.

Çin'den alınacak ürün NATO standartlarında test edilecek. Daha biz bir yıl önce Çin ile ortak tatbikat yaptık. NATO'nun bundan haberi var. NATO'nun bundan haberi var. Müzakere safhasında herhangi bir çatlak olmazsa devam edeceğiz.

Uçakta gazetecilerin sorularına yanıt veren Başbakan Erdoğan, ihale süreciyle ilgili de bilgi verdi. Erdoğan, "yeni teklif gelirse düşüneceğiz" dedi.

Kapalı zarf usulüyle gelen teklifler bunlar. 6 yıldır devam eden bir süreçtir. Bu süreçte değişik görüşmeler oldu. Sayın Obama ile de Putin ile de konuştum. Putin indirim yaptıklarını söyledi ama fazla bir değişiklik olmadı. Çin yetkilileriyle bizim Savunma Sanayi Müsteşarlığımız müzakere safhasında. Şu an da diğer taraflardan değişik bir teklif var mı bilmiyorum. Gelirse düşünülür. Çin müzakerelerden vazgeçerse ancak diğer taraflarla görüşme ihtimali doğar.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # abd # erdoğan # Tayyip # çin # nato # geri # adım