Galatasaray Üniversitesi'nde skandal iddia

Galatasaray Üniversitesi’nde bir profesör hakkında skandal bir fikir hırsızlığı iddiası ortaya atıldı. Enerji uzmanı Doktor Volkan Özdemir, Üniversite’nin Uluslararası İlişkiler Profesörü Erhan Büyükakıncı’nın bir makalesini izni olmaksızın kendi adıyla yayınlattığını öne sürdü. Büyükakıncı hakkında dava açan Özdemir, fikir hırsızlığı yapanların akademik alanda da cezalandırılmasını istedi.

Galatasaray Üniversitesi profesörü Erhan Büyükakıncı hakkında fikri hırsızlık yaptığı gerekçesiyle dava açıldı.

Enerji Uzmanı Doktor Volkan Özdemir, Üniversitenin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Erhan Büyükakıncı’nın kendi makalesinden intihal yaptığını öne sürdü

Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Özdemir, Büyükakıncı hakkında 50 bin 100 lira maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Özdemir, Büyükakıncı’nın kendisine gönderdiği e-postada, bildiri konusunda dikkatsiz davrandığını, acil durumdan ötürü sehven bir durum oluştuğunu yazdığını söyledi.

Özdemir ise bu açıklamayla Büyükakıncı’nın fikri hırsızlığı zımnen kabul ettiğini öne sürdü.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı Galatasaray Üniversitesi Profesörü Erhan Büyükakıncı ise dava dosyasının kendisine ulaşmadığını, dolayısıyla bu konu hakkında bir açıklama yapmak istemediğini belirti.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI - KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

# Galatasaray Üniversitesi