Gazze'den İsrail'e füzeli yanıt

İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Gazze'ye 100'den fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılara Gazze'den onlarca füze ile yanıt verildi. İsrail semaları Kassam Tugayları'nın roketleri ile aydınlandı, İsrail'de sirenler gece boyunca susmadı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ''Özgürleşene kadar durmayacağız, bu nesil bunu başarabilir.'' diyerek geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Gazze'den İsrail'e füzeli yanıt

Karadan ve denizden topçu atışları, havadan ise savaş uçaklarıyla bombalandı Gazze. Yüzden fazla hava saldırısı düzenlendi.

İsrail, Gazze'de bulunan en büyük hastane olan El Shifa hastanesine giden yolları vurdu. Hamas liderlerinden Yahya Sinwar'ın evini hedef aldı.

Geceyi bombardıman altında geçiren Filistinlilerin direnişi ise sürüyor. İsrail jetlerinin saldırılarına karşılık Hamas misilleme yaptı. İsrail'de sirenler susmadı.

El-Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubaida, düzinelerce roketle büyük bir saldırı başlatıldığını açıkladı. ''Geri dönerseniz geri döneceğiz ve siz attırırsanız biz de arttıracağız'' dedi.

Onlarca füze ateşlendi. Demir Kubbe füzeleri önleyemedi. Gazze'den atılan roketler Aşdod'da kritik noktalara düştü.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Tel Aviv ise panikte. Çünkü banliyöler ve Kalandiye kontrol noktası da ateş altına alındı. İsrail'e havalimanlarının kapatılarak, uluslararası uçuşları askıya aldı. İsrail yönetimi insanlardan bir süre daha sığınaklarda kalmalarını istedi.

Batı Şeria sokaklarında da direniş sürüyor. Filistin halkı El Halil sokaklarında direniş sloganları ile yürüdü. İsrail polisi plastik mermilerle saldırdı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Filistin'e destek etkinliğinde konuştu. ''Kıblemiz, kimliğimiz, inancımız ve devrimlerimizin tetikleyicisi Mescid-i Aksa'ya el sürmemesi konusunda düşmanı defalarca uyardık.'' dedi.

Direnişin stratejik bir tercih olduğunu vurgulayan Haniye, Filistinli gençlere ''Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşene kadar durmayacağız. Bu nesil bunu başarabilir.'' diye seslendi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüğü açıklandı. Telefon ile yapılan görüşmede son gelişmeleri ele alındığı belirtildi.

# saldırı # israil # filistin # Kudüs # hamas # gazze # Mescidi Aksa # bombardıman # kassam tugayları