Joe Biden'dan Venezuela'da Juan Guaido'ya destek

Washington yönetimi Karakas'a karşı yeni bir hamle yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya destek mesajı verdi.

Joe Biden'dan Venezuela'da Juan Guaido'ya destek

ABD BaşkanıJoe Biden, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya destek geldi.

Biden, Venezuela Ulusal Bağımsızlık Günü dolayısıyla Guaido'ya mektup yazdı. Mektupta, "Barışçıl ve demokratik bir geçiş" ifadeleri dikkat çekti.

Biden mektubunda, "Her zamankinden daha fazla, barışçıl ve demokratik bir geçiş yoluyla tüm Venezuelalılar için buradaki özgürlük mücadelesini desteklemeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Şu an Venezuela'da iktidarda ABD karşıtı Nicolas Maduro hükümeti bulunuyor. Ancak Karakas yönetimine karşı ABD ve AB yaptırımları gündemde.

25 Haziran'da ortak bildiri yayınladı. Bildiride "güvenilir seçimlere ilerlenilmesi durumunda" yaptırımların gözden geçirilebileceği belirtildi.

Washington ve Karakas, daha önce 2019 yılının başlarında Beyaz Saray'ın Guaido'yu "geçici başkan" olarak tanımasının ardından diplomatik ilişkileri kesmişti.

ABD'nin Karakas Büyükelçiliği kapatılarak buradaki faaliyetler Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki temsilcilikten yürütülmeye başlamıştı.

# abd # Venezuela # washington # joe biden # Juan Guaido # abd başkanı