Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan: ''ABD projesi başarısız oldu''

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye projesinin başarısız olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, Suriye'nin direnişinin tek kutuplu dünyaya darbe vurduğunu söyledi. Kesin zafere ulaşmaya az kaldığını belirten Susan, ABD başta olmak üzere Suriye topraklarında yasa dışı olarak bulunan bütün ülkelerin askerlerini çekme çağrısı yaptı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan: ''ABD projesi başarısız oldu''

Suriye'nin direnişi tek kutuplu dünyaya darbe vur. Suriye'deki Amerikan projesi başarısız oldu. Başta ABD askerleri olmak üzere yasa dışı olarak Suriye'de olan ülkeler askerlerini çekmeli. Suriye'de kesin zafere az kaldı. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan 76. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki temaslarını bu sözlerle değerlendirdi.

Genel Kurul'da 25 ülkenin dışişleri bakanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüşmeler yaptıklarını açıklayan Susan, Suriye'nin izolasyon duvarını yıktığını söyledi. Suriye Haber Ajansı'da konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, Amerikan projesinin başarısızlığa uğradığını ifade etti. Suriye'nin direnişinin tek kutuplu sistem ağır bir darbe vurduğunu vurgulayan Susan, ABD'nin başarısızlığında Rusya'nın rolünün de etkin olduğuna dikkat çekti.

''Terörle mücadeledeki başarılardan sonra hiç kimsenin Suriye'ye, ulusal çıkarlarımızı gözetmeyen konular dayatamaz'' diyen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, yabancı ülkelerin ülkeden askerlerini çekmesini istedi:

- ABD başta olmak üzere Şam'ın rızası olmadan ülkede bulunan bütün ülkelerin askeri varlığını sona erdirmeli. ABD'nin Suriye'deki projesinin başarısız oldu. ABD'de, özellikle Kongre'de, Suriye'deki güçlerin çekilmesi çağrısında bulunan birçok ses duymaya başladık. BM tüzüğü uyarınca Suriye, topraklarını mevcut olan tüm yollarla kurtarma hakkına sahiptir ve bu güçler Suriye'yi koşulsuz olarak terk etmelidir.

2013'te başlayan savaşa karşı nihai zafere ulaşmaya çok yakın olduklarına dikkat çeken Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen susan, teröre karşı elde edilen başarıların ardından siyasi ve diplomatik başarılar kazanma zamanının geldiğini belirtti.

# abd # suriye # ABD Suriye # bm # Birleşmiş milletler # kongre # darbe # tek kutuplu dünya