"Arjantin hile yaptı"

Galatasaray'ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, 1990 Dünya Kupası'nda Arjantinlilerin su şişelerinin içine sakinleştirici karıştırdığını iddia etti. 1998 Dünya Kupası finali öncesi Ronaldo'nun yaşadıklarına açıklık getiren Taffarel, İstanbul'un ikinci evi olduğunu söyledi.

"Arjantin hile yaptı"

Galatasaray'ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, 1990 Dünya Kupası'nda Arjantin'e elenmelerinin ardında hile olduğunu açıkladı. Brezilyalı efsane, Arjantinlilerin su şişelerinin içine sakinleştirici karıştırdığını iddia etti.

Alman dergisi 11 Freunde'ye konuşan Taffarel, Brezilya'nın Arjantin'e elendiği 90 Dünya Kupası'nın kariyerinin en acı yenilgisi olduğunu belirtti.

1990 Kupası 2. turunda karşılaştıkları Arjantin maçı hakkında konuşan Brezilyalı teknik adam, "Harika bir takıma sahiptik ve şampiyon olabilirdik. Ancak bir anda Maradona ortaya çıktı ve verdiği pasta Canigia topu ağlara gönderdi. Arjantinlilerin su şişeleri üzerine manipülasyon yaptığını düşünüyorum. Maça verilen mola sırasında Maradona oyuncumuz Branco'ya su şişesi verdi. Branco o dakikadan sonra sahada hareket edemedi. Sahada sadece dümdüz yürüyordu ve her şeye bulanık bakıyordu. Arjantinliler muhtemelen su şişelerinin içine sakinleştirici karıştırdı" ifadelerini kullandı.

Taffarel, Fransa'da oynanan 98 Dünya Kupası finali öncesi yaşanan Ronaldo spekülasyonlarına da açıklık getirdi. Brezilyalı efsane, "Ronaldo'nun final maçından önce bir baş dönmesi yaşadığı doğru. Ancak sponsor iddiaları tamamıyla yalan. Koç Zagallo onun uygun olduğunu düşündü ve oynattı. Kötü olan kaybetti, iyi olan kazandı. Hikayenin sonu" diye konuştu

1998 Dünya Kupası'nın ardından Türkiye'ye transfer olduğuna değinen Taffarel, "Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Birkaç gün geçirdikten sonra burasının bir cennet olduğunu düşündüm. 2000 yılındaki UEFA Kupası ve Real Madrid’e karşı Süper Kupa zaferini de eklersek inanılmazdı. İstanbul benim ikinci evim haline geldi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Arjantin # claudio taffarel # hile