Helin Palandöken'in öldürülmesiyle ilgili şok detaylar

Pendik’te öldürülen lise öğrencisi Helin, son yolculuğuna kadınların omuzlarında uğurlandı. Genç kız 5 yıl önce trafikte ölen annesinin yanına defnedilirken, saldırı lanetlendi. Öte yandan genç kızı öldüren katil zanlısının olay günü teslim aldığı tüfeğini bin 800 liraya, yurtdışından internet üzerinden sipariş verilerek getirildiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi. Söz konusun tüfeklerin internet üzerinden taksitle bile alınabildiği de öne sürüldü.

Helin Palandöken'in öldürülmesiyle ilgili şok detaylar

İstanbulPendik’te önceki gün Mustafa Yetgin tarafından öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken (17) Tuzla’daki Aydınlı cemevi’nde düzenlenen törenin ardından sonsuzluğa uğurlandı. Türkiye’yi yasa boğan genç kızın cenazesine binlerce kişi katıldı. Kadın kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Üzerinde duvak bulunan cenaze, cemevinin gasilhanesinden kadınların omuzlarında musalla taşına taşındı. Helin’in babası Nihat Palandöken törende gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazının ardından genç kızın arkadaşları tarafından okunan bildiriyle kadın cinayetleri kınandı. Sonra cenaze kadınların omuzlarında cemevinin karşısındaki mezarlığa taşındı. Helin 5 yıl önce trafik kazasında ölen annesi Saadet Palandöken’in yanında toprağa verildi.

Pendik’te önceki gün Mustafa Yetgin pompalı tüfekle geldiği Güzelyalı Tren İstasyonu’nda okuldan çıkan üç öğrenciye ateş etmişti. Vurulan öğrencilerden Helin Palandöken (17) ölmüş, arkadaşları Celal Y. (17) ile Deniz M. (18) ise yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçarak Pendik Güzelyalı Anadolu Lisesi’ne saklanan saldırgan, kendisini takip eden polislerin okula girdiğini görünce, cam parçalarıyla bileklerini keserek intihara kalkmıştı. Yakalanan saldırgan, cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini söylemişti. Cinayete tanık olan öğrencilerden biri, “Katil arabadan inip ‘selam gençler’ diye bağırdı. Helin’e 3 kurşun sıktı. İki defa da Cemil’e ateş etti. Havaya ateş açtı, Deniz’e denk geldi” dedi. Genç kızın başka bir arkadaşı da “Katil, Helin’i takip ediyormuş, okula ve dershanesine çiçek yolluyormuş. Helin ise peşini bırakmasını istiyormuş” diye konuştu. Olaydan sonra Palandöken’in Twitter’de 18 Eylül’de “Gizli bir platonik sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” diye yazdığı ortaya çıkmıştı.

CENAZEDE ATEŞ EDİLDİ

Cenaze taşınırken yoldan geçen bir sürücünün “Acelem var, müsaade edin” demesine tepki gösterildi. Çıkan tartışma, kalabalıktan birinin havaya ateş açmasıyla sona erdi.

KATİL CEZAEVİNDE

Helin Palandöken’i öldüren, yanındaki iki erkek öğrenciyi yaralayan Mustafa Yetgin (21) dün adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifade vermeyen katil, tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemede “Hâlâ olayın şoku altındayım. Neyi, nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere tüfekle ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu tüfeği internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlayamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim” dedi. Katil tutuklanarak cezaevine götürüldü.

14 GÜNDE 11 KADIN KATLEDİLDİ!

Türkiye’nin kanayan yarası ‘kadına yönelik şiddet’ yürekleri dağlamaya devam ediyor. Yurt genelinde iki haftada 11 kadın öldürüldü. Milliyet’in düzenli olarak gündeme getirdiği kadın cinayetleri istatistiği, iç karartan tablonun daha kötüye gittiğini gözler önüne serdi. İstatistiklere göre, 2017’nin ilk 9 ayında 298 kadın, erkekler tarafından katledildi. Rakamlar tüm uyarı, haber ve önlemlere rağmen kadın cinayetlerinin azalmayıp arttığını gösteriyor.

MİLLİYET TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

10 Ekim 2017 tarihli Milliyet’te ‘Kargoyla silah’ başlığıyla yayımlanan haberimizde, internetten ruhsatsız silah satıldığına dikkati çekmiştik. İnternet aracılığıyla 375 liraya pompalı tüfek, 550 liraya otomatik tüfek satıldığını yazmıştık. Satıcıların “Ruhsatla uğraşmanıza gerek yok. Kargoya kapıda ödeme yaparsınız” dediğini duyurmuştuk.

TÜFEK SİPARİŞİ İNTERNETTEN

Helin Palandöken’i öldüren Mustafa Yetgin’in olayda kullandığı pompalı tüfeği, Tuzla’daki bir av bayisiden satın aldığı tespit edildi. Gözaltına alınan bayi Mustafa O. emniyette “Beş gün önce dükkanıma geldi. Silah istedi. Elimde istediği gibi bir silahın bulunmadığını söyledim. Ama isterse internetten sipariş verebileceğimi belirttim” dedi. İnternetten sipariş verdiğini öne süren Mustafa O. 750 liraya satılan silahı saldırgana bin 800 liraya sattığını söyledi. Bayi serbest bırakılırken, Yetgin’i arabasıyla olay yerine götüren arkadaşı H.C ise “Önemli bir randevusu olduğunu söyleyerek kendisini istasyona götürmemi istedi. Sadece istediği yere bıraktım” diye ifade verdi./Milliyet

# istanbul # silah # öğrenci # Pendik # internet # tüfek # helin palandöken