Taliban Pencşir'i kontrolüne aldığını açıkladı

Taliban, Afganistan'da kontrolü altında olmayan tek vilayet olan Pencşir'in yönetimini ele aldığını duyurdu. Açıklama Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'den geldi. Mücahid, Pencşir'de silahlı grupların çatı örgütü Afganistan Halk Direniş Cephesi'nin yenilgiye uğratıldığını ve Pençşir vilayetinin kendi kontrolleri altına geçtiğini açıkladı.

Taliban Pencşir'i kontrolüne aldığını açıkladı

Afganistan'da yönetimi ele alan Taliban, kontrolü altında olmayan tek vilayet Pencşir'i geçtiğimiz günlerde kuşatmıştı.

Pencşir'deki son durum ile ilgili Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'den açıklama geldi.

Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pencşir'deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

"Düşmanın son yuvası Pencşir vilayeti de tamamen fethedilmiştir." ifadesini kullanan Mücahid, yayınladığı yazılı metinde Pencşir'in ele geçirilmesiyle ülke genelinde savaşın tamamen sona erdiğini kaydetti.

Eski Savunma Bakanı Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud'un liderliğini yaptığı Afganistan Halk Direniş Cephesi, Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği 15 Ağustos sonrasında ülkede yeni kurulacak sistem yönetimine dair Taliban'dan bazı taleplerde bulunmuştu. Yapılan görüşmelerde sonuç alınmamış ve Taliban silahlı güçlerini bu bölgeye intikal ettirmişti. Yaklaşık bir haftadır çıkan çatışmalarda her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.

# taliban # Taliban Afganistan # kabil # Zabihullah Mücahid # Pencşir # taliban kabil # taliban pencşir # Taliban Pencşirİ aldı mı # Taliban Pencşiri aldı # Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid # Taliban Zabihullah Mücahid # Taliban Mücahid