Gülsen Tuncer Atatürk gençliğiyle buluştu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemiyle kadın mücadelesi hafta boyu üniversite gençliğince tartışıldı

Gülsen Tuncer Atatürk gençliğiyle buluştu

Marmara Üniversitesi HaydarpaşaKampüsü Atatürkçü Düşünce Kulübü "Hukuk - Sanat - Siyaset Üçgeninde Kadına Bakış" etkinliğinde önde gelen iki ismi buluşturdu. 68 Kuşağı sanatçılarımızdan Cumhuriyet aydını Gülsen Tuncer ve TBB İnsan Hakları Yürütme Kurulu Üyesi Av. Nuriye Kadan öğrencilerle buluştu.

KADIN ERKEK BERABER, YENİDEN CUMHURİYET KÜLTÜRÜNÜ İNŞA EDECEĞİZ

İlk konuşmayı yapan Gülsen Tuncer; kadının toplumsal konumundan ve Cumhuriyet Devrimi ile kazandığı toplumsal kazanımlarını öğrencilere aktardı. “Feminizm ve erkek düşmanlığı kadınımızın sorunlarını çözemez, aksine sorunu yaratan emperyalizmin bir ayağıdır. Kadın erkek beraber Cumhuriyet kültürünü yeniden inşa edeceğiz" diyen Tuncer, televizyon ve sinema camiasında kadına bakışı anlatarak sözlerini tamamladı.

Özellikle hukuki alanda yaşanan aksaklıklara değinen Avukat Nuriye Kadan aile arabuluculuğu, nafaka meselesini ve bu alanda mücadeleleri örneklerle anlattı.

“Sorun kanunlarımızda değil bu toplumsal soruna gerektiği gibi önem vermeyen uygulayıcılarda. Bu sorunu kılık kıyafete, cinsel kimlik siyasetine sıkıştıranlarla da mücadele etmeliyiz. Daha temel sorunlarda eylem birliğine ihtiyacımız var; eşit iş eşit haklar, siyasette temsil ve yönetici olarak kadın gibi sorunlarda kazanımları arttırmak zorundayız” diye aktaran Kadan, konuşmasını insanı önemsizleştiren emperyalizme ve çarpık müdehalelere karşı kadın-erkek beraber mücadele vurgusuyla bitirdi.

# kadın # haydarpaşa # marmara # sanat # hukuk # siyaset # Gülsen Tuncer # ADK # nuriye kadan