İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Peker'in iddiaları hakkında konuştu: "Hedef Türkiye, operasyon yapılıyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin konuştu. Hedefin Türkiye olduğunu söyledi, Peker-FETÖ ilişkisine dikkat çekti. Terörle mücadeledeki başarıya vurgu yapan Soylu, "PKK'nın erken seçim istediğini" açıkladı. Mehmet Ağar ile 1995 yılından beri mücadele ettiğini belirten Süleyman Soylu, Ağar'ın Yalıkavak Marina'dan çekilmesi gerektiğini ifade etti. 2015 yılına ilişkin çarpıcı bir bilgi veren Bakan Soylu, Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini dinlettiğini, 7 Haziran seçimlerinde ise HDP ile Anayasa yapmak istediğini anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Peker'in iddiaları hakkında konuştu: "Hedef Türkiye, operasyon yapılıyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı bir programda Sedat Peker'in iddialarına ilişkin konuştu, hedefinin Türkiye olduğunu söyledi.

Soylu, Peker'in FETÖ ile ilişkisine dikkat çekti:

- FETÖ'ye burada methiyeler düzeceksin. Daha da ötesi var. Bir yalan makinasıyla karşı karşıyayız. Diyor ki ben bu arabayı kiraladım diyor. Bu araba 34 FB 0202. Peki 0101 olmamasının sebebi nedir biliyor musunuz? Edep etmiş Fethullah Gülen'den. Kiralık değil bu araba.

- Etrafımızdaki coğrafyada bunların böyle bir hadisenin barınmasına müsaade etmeyiz göreceksiniz. Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, kuzu kuzu ceza evine girecek. Bu bedeli ödeyecek. Bu suç örgütü mensubu ile ilişkide bulunan herkes bunun bedelini ödeyecektir.

Sözlerinde terörle mücadele vurgusunu sık sık yaptı Soylu. Erken seçim

- Terör ekonomisine ciddi bir şekilde darbe vurulmuştur. PKK'nın içerisinde üst düzey yöneticiler diyor ki "Türkiye'nin acil erken seçime gitmesi lazım" diyor. Yoksa bitiyoruz diyor. Bunun için nefes almamız lazım. Ne olursunuz bize bir nefes verin.

Türkiye'ye karşıtı oyunlar 2015 yılında da sahnedeydi. İçişleri Bakanı, 7 Haziran seçimlerine ilişkin önemli bilgiler verdi. O gün AK Parti Genel Başkanı olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile ittifak istediğini söyledi:

- Davutoğlu'nun dengesi kayboldu. "Hepinizin odalarında neler konuştuğunuzu dinletiyorum ve biliyorum" dedi. "Biz HDP ile anayasa yapabiliriz" diye bir cümle çıktı ağzından.

Bakan Soylu şimdi HDP Eş Başkanı olan Mithat Sancar'ın o dönem SETA'da yaptığı konuşmaları aktardı:

- Davutoğlu'nun etkili olduğu think thang kuruluşlarından birisine bugün HDP'nin Eş Başkanı olan Mithat Sancar geldi. Mithat Sancar orada bir şey söyledi. Apo içeriden çıkacak. Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak. Başına geçecek. Türkiye'de özerk bir anayasa yapılacak.

1996 yılında KKTC'de işlenen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine de değinen Soylu, hemen devreye girilmesi gerektiğini belirtti, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in soruşturulması için talimat verdiğini dile getirdi. İddiaların soruşturulması için yargıyı işaret etti:

- Yapılan ihbarla ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. - Kutlu Adalı soruşturmasıyla ilgili değil yani? - Tam da bunun için alınması lazım. Ben de sizinle aynı kanaatteyim. Ve bugün bunun için alınması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne KOM Dairesi'ne yazı yazdırdım. Kıbrıs içinde kim yaptıysa bedelini ödemekle mükelleftir.

Süleyman Soylu'ya, Mehmet Ağar'ın marina işletmesi soruldu. Ağar ile 1995 yılından beri mücadele ettiğini söyleyen Soylu, "Ben olsam 48 saat içinde ayrılırım." dedi:

- Sayın Ağar'ın bir marinada görev alması doğru mu? Zinhar doğru değil. 48 saat içinde ben olsam ayrılırım.

- Korkut Eken gibi tiplerin, geçmiş yaptıkları görevlerden dolayı, MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş gibi tiplerin, Mehmet Eymür gibi tiplerin bugün hala Türkiye'de söz söyleyebilmeleri olmalarının devlet adabıyla uyuşmadığını ve kendi kurumlarının bunların dikkatini çekmeleri lazım geldiğine inanan insanlardan bir tanesiyim

Bakan Soylu, "organize suç örgütünden 10 bin dolar alan siyasetçi" tartışmalarına da değindi, konuyla ilgili savcıya ifade vereceğini açıkladı.

Bakan, dezenformasyon yapıldığını ifade etti. Hedefinde BBC Türkçe vardı.

Soylu, ''Hem ekonomik dezenformasyon kanalıdır hem siyasal dezenformasyon kanalıdır'' dedi.

Tartışmalar karşısında Ak Parti kurmaylarının sessiz kaldığı iddiaları da gündeme geldi.

# türkiye # ak parti # hdp # operasyon # Ahmet Davutoğlu # ittifak # Gelecek Partisi # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamaları # AK Parti Genel Başkanı # seta