Aydınlıkçı Hüseyin Mert'i özlemle anıyoruz: Görev adamı Hüseyin Mert

Aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu, ancak O'nun fikirleri, mertliği, özverisi hep yanı başımızda. Hüseyin Mert ağabeyimiz geçen yıl bugün geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Ölümünün birinci yılında Hüseyin Mert'i özlemle anıyoruz.

Aydınlıkçı Hüseyin Mert'i özlemle anıyoruz: Görev adamı Hüseyin Mert

Kalp krizi sonucu 9 Ekim 2020'de erken yaşta kaybettiğimiz arkadaşımız Hüseyin Mert’i ölümünün birinci yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Ulusal Kanal arşiv sorumlusu ve reji görevlisi olan Hüseyin Mert, soyadı gibi mert bir insandı. Çalışkanlığı ve insani değerleriyle herkesin gönlünde ayrı bir yer edinmişti.

Trabzon’un Yomra İlçesinin Taşdelen Mahallesinde doğan Mert, genç yaşta geldiği İstanbul’da Vatan Partisi’ne üye oldu ve İstanbul İl Başkanlığında uzun yıllar çalıştı.

Nefer oldu Parti’nin her işine koştu. Okuyan ve araştıran bir insandı. 2000 yılında kurulan Ulusal Kanal’ın inşaatında çalıştı. Gün oldu ekrana çıkıp gazeteleri sundu gün oldu yöneticilik yaptı… Her işe yetişti. Son olarak Ulusal Kanal'ın arşivinde görev yaptı. Şikâyet eden değil, çözüm üreten insandı.

Hüseyin Mert, Vatan Partisi’nin emekçi damarındandı. Tıpkı Halil Alkan, Nizamettin Şen, Mahmut Şen, Kubilay Deligöz ve Teoman Alili gibi karakterli ve özverili, fedai geleneğindendi.

Onun için önce Türkiye, sonra da Partisi gelirdi. Körü körüne bir yere bağlanan değil, düşünen ve fikir geliştiren insandı. Parti okulundan yetişti. Kendini geliştirdi ve örnek gösterilen bir insan oldu.

Hüseyin Mert görev adamıydı. Çalıştığı her yerde en zorlu göreve talip olurdu. Her şeyini paylaşırdı ama almasını, istemesini bilmezdi. Ulusal Kanal'ın her katında, koridorunda, odasında, tuğlasında, taşında Hüseyin Mert'in alın teri var. Genç yaşta kaybettiğimiz Hüseyin Mert, mertliğiyle, disipliniyle, öz verisiyle ve çalışkanlığıyla küçüklerine ve büyüklerine örnek olmaya devam ediyor.

# trabzon # vatan partisi # ulusal kanal # kubilay deligöz # teoman alili # aydınlıkçı hüseyin mert # hüseyin mert # hüseyin mert ne zaman öldü # ölüm yıl dönümü # halil alkan # nizamettin şen # mahmut şen