Bel Karper’de grev 24. Gününde

Çorlu Bel Karper fabrikasında işçilerin grevi devam ediyor. Fabrikaya kaçak işçi sokarak grevi kırmaya çalışan işverene, işçiler geçit vermedi. Fabrikaya girişler jandarma ve işçi temsilcileri tarafından denetlenecek.

Bel Karper’de grev 24. Gününde

Bel Karper fabrikasında 17 Mayıs’ta başlayan grev sürüyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren fabrikada, Tek Gıda-İş sendikasının yetki almasına rağmen işverentoplu sözleşme masasına oturmamış, salgın bahanesiyle 12 işçiyi ücretsiz izne ayırmıştı. İşverenin bir işçiyi de işten çıkarması üzerine sendikalı işçiler, 17 Mayıs'ta greve çıkmıştı.

İşçilerin Anayasal hakkını tanımayan Bel Karper işvereni, bu kez grev kırıcılığına soyundu. Fabrikaya kaçak işçi sokulmak istenmesi üzerine işçiler, fabrika giriş-çıkışlarını kapattı.

Yaşanan gerginlik üzerine fabrikaya jandarmaya çağrıldı. İşçiler, müdahale tehdidine karşın geri adım atmadı.

Sendika yetkilileri ile jandarma ekipleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, vardiya girişlerinde denetim yapılması kararlaştırıldı. Bundan böyle, işçi servisleri ve vardiya girişleri, jandarma ve işçi temsilcilerinin kontrolünde her gün denetlenecek.

# Tekirdağ # eylem # Çorlu # grev # müdahale # vardiya # toplu sözleşme # işveren # bel karper # Tek Gıdaİş Sendikası # ücretsiz izin