Yunus Soner: Artık Avrasya Çağı’nın başladığı günlerdeyiz.

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, "Siz genç arkadaşlarımız da görerek yaşayacak, hatta bu sürece önderlik edecek: Artık 500 yıllık Atlantik Çağı’nın sona erdiği ve Avrasya Çağı’nın başladığı günlerdeyiz" dedi.

Yunus Soner: Artık Avrasya Çağı’nın başladığı günlerdeyiz.

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner Bilkent Üniversitesi Politik Düşünce Kulübü’nün düzenlediği Politik Düşünce Zirvesi’ne katıldı.

Pazar sabahı saat 09.00'da düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100’ün üzerinde öğrenci katıldı. Öğrenciler etkinlik sırasında çok sayıda soru sordu, etkinlik süresinin dolması üzerine Soner ve öğrenciler soru-cevap kısmını salon dışında sürdürdü.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Politik Düşünce Kulübü’nün 8 Nisan 2018 Pazar günü düzenlediği Politik Düşünce Zirvesi’ne katılan Yunus Soner, Vatan Partisi’nin uluslararası başarılarını aktardı. Vatan Partisi’nin Ermeni Soykırımı yalanını bitirdiğini, Türkiye’nin dış politikasında belirleyici olduğunu, Türkiye’nin başta Rusya, Çin, İran ve Suriye olmak üzere dış ilişkilerinde önemli rol oynadığını belirtti.

Düşürülen uçağın Türk-Rus ilişkilerindeki enkazını Vatan Partisi’nin kaldırdığını, kriz esnasında Vatan Partisi’nin Ankara ile Şam arasında iletişim hattını açık tuttuğunu, Vatan Partisi Temsilcilerinin 15 Temmuz Darbesi’ni dünyaya anlattıklarını ve hatta Mısır’da ABD elçileri ile tartıştıklarını belirten Soner, “Doğu-Batı Ekseninde Türkiye” başlıklı konuşmada şunları söyledi.

Yunus Soner’in konuşmasından satır başları:

"Ülkemizin birinci gündemi Vatan Bütünlüğünü sağlamak, ikinci gündemi üretim ekonomisine geçmek, üçüncü gündemi ise aydınlanma ve çağdaşlaşmayı tamamlamak. Gelin, Batı ve Doğu’yu bu açıdan karşılaştıralım.

PKK’YA MAAŞ VEREN ABD’YE KARŞI, SİLAH ARKADAŞIMIZ RUSYA

Bugün ABD Savunma Bakanlığı Belgeleri, bu ülkenin PKK/PYD’ye silahın yanında maaş bile verdiğini gösteriyor. ABD bizi PKK ile barışmaya, müzakereye zorluyor ve ülkemizi federasyon yoluyla bölmek istiyor. Avrasya ise, başta Rusya ve İran olmak üzere milli bütünlüğümüzün yanındadır.

İFLAS EDEN ABD, ÜRETİMİN MERKEZİ ASYA

Üretim ekonomisi açısından, ABD Devlet Başkanı Trump’ın hükümeti devraldığında yaptığı konuşmayı okumanızı öneririm. Burada Trump, ABD ekonomisinin nasıl iflas ettiğini anlatıyor.

Buna karşılık Asya, bugün dünyada üreten güçtür. Üstelik Çin, “1 Kuşak 1 Yol” projesi ile tüm dünyaya “paylaşarak gelişme” ve ortak üretim önermektedir. Dolayısıyla üretmek isteyen Türkiye için de gelecek Avrasya’dadır.

ÇAĞDAŞLAŞMA VE AYDINLIK: HAPİSTE CUMHURİYET İLANINI KUTLAYAN NEHRU

Çağdaşlaşma ve laiklik, vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisi için kaçınılmazdır. Laiklik, milletimizin harcıdır. Üretim ise maddeyi dönüştürmek demektir, bilim demektir.

Bu alanda da Batı karşımıza FETÖ gibi tarikatlar çıkardı. Bizi, geri kalmış ve bölünmüş, sömürge-kabile toplumuna dönüştürmek istedi.

Avrasya ise Cumhuriyetimizin yanında durdu. İşte, İngiliz sömürgeciliğine karşı mücadelede hapse düşen Hintli lider Nehru. Biz cumhuriyeti ilan edince Nehru hapiste kutlama yaptı.

Türkiye Avrasya’nın ön cephesidir. Bizim de bu bilinçle ve gururla hareket etmemiz doğru olur. Türkiye Cumhuriyeti Asya’nın ilk kurtuluş savaşını vermiş ülkelerinden biridir ve Türkiye Asya’ya o zaman da önderlik etmiştir. Yarın da önderlik edecektir.

Siz genç arkadaşlarımız da görerek yaşayacak, hatta bu sürece önderlik edecek: Artık 500 yıllık Atlantik Çağı’nın sona erdiği ve Avrasya Çağı’nın başladığı günlerdeyiz."

ulusal.com.tr

# vatan partisi # yunus soner # Bİlkent Üniversitesi # Atlantik Çağı # avrasya Çağı