Türk-İş ve Hak-İş toplu sözleşme pazarlığı için bir araya geldi

Türk-İş ve Hak-İş yaklaşık 650 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme için bir kez daha bir araya geldi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, işçi konfederasyonları önümüzdeki hafta bakanlığa sunulacak zam teklifine son halini verdi. Emek cephesinin teklifi, ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay için enflasyon artı refah payı olarak belirlendi.

Türk-İş ve Hak-İş toplu sözleşme pazarlığı için bir araya geldi

Emek cephesi, hükümetle masaya oturmadan önce bir kez daha bir araya geldi. Kamuda çalışan işçiler için iktidardan talep edilecek zam oranları değerlendirildi.

Taşerondan kadroya alınanlarla birlikte bu yıl yaklaşık 650 bin kamu işçisinin maaşına yapılacak zam oranı 1 Ağustos'tan önce belirlenecek. Masada işçiyi Türk-İş temsil edecek. Görüşmelere hükümet adına da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı katılacak.

Bu yıl birlikte hareket etme kararı alan Türk-İş ve Hak-İş ortak bir teklif hazırladı. Ulusal Kanal, iki konfederasyonun talep edeceği zam oranlarını daha önce gündeme getirmişti. Buna göre, emek cephesi ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay için de enflasyon artı refah payı talep edecek.

Ulusal Kanal’ın yeni edindiği bilgilere göre, işçi konfederasyonlarının heyetleri 24 Mayıs’ta Türk-İş Genel Merkezi’nde bir görüşme yaptı. İşçi konfederasyonları toplantıda teklif üzerinde çalışmalarını tamamlandı.

Ortak teklif önümüzdeki haftaya kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulacak.

# ulusal kanal # türkiş # çalışma # emek # toplu iş sözleşmesi # sosyal güvenlik # işçi konfederasyonu