Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: ''Teklif müzakere sürecinden uzak''

Hükümetin milyonlarca memur ve memur emeklisi için sunduğu teklif beklentilerin altında kaldı. Başkanlar Kurulu’nu Olağanüstü toplayan Memur-Sen, en geç Pazartesi gününe kadar Çalışma Bakanlığının pazarlık aşamasını başlatacak yeni bir teklif sunmasını istedi. 81 il temsilcisini 14 Ağustos’ta Ankara’ya çağıran konfederasyon, eylemsellik sürecini masaya yatıracak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: ''Teklif müzakere sürecinden uzak''

Hükümetten gelen maaş zammına ilişkin teklifmemur cephesinde kabul görmedi. Yeni teklif bekleyen memurlar, eylemsellik sürecini masaya getirdi.

Yaklaşık 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarında maaşlarına yapılacak zam oranları için taraflar 12 Ağustos’ta bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hükümetin teklifini açıkladı.

Hükümetten gelen bu memur cephesinde eleştiriye neden oldu.

Memur-Sen, teklifin açıklanmasının hemen ardından Başkanlar Kurulu’nu olağanüstü şekilde topladı. Toplantının ardından açıklama Genel Başkan Ali Yalçın’dan geldi.

Yalçın, ''Pazarlık aşamasını başlatmayı gerektirecek yeni bir teklifi en kısa sürede ve en geç Pazartesi gününe kadar bizimle ve kamuoyuyla paylaşmalıdır'' dedi.

Yalçın, sadece maaş zamları değil özlük haklarına ilişkin taleplerini de bir kez daha hatırlattı:

- Artış oranları yükseltilmeli. Ek gösterge, sözleşmeliler ve refah payı başlıklarına ilişkin olumlu tutum devam ettirilmeli, kapsam ve takvim belirsizlikleri giderilmeli, teklif netleştirilmeli.

Konfederasyon Genel Başkanı, 14 Ağustos'ta 81 il temsilcilerinin Ankara’ya çağrıldığını da duyurdu. Yalçın, alınacak kararlar doğrultusunda eylemsellik sürecinin başlayabileceğine ilişkin sinyal verdi.

# Çalışma Bakanlığı # Ali Yalçın # memur # teklif # memursen # memur emeklisi # başkanlar kurulu