İzmir'de "kordon çetesi" çökertildi

Fal bakma, çiçek satma, para isteme gibi bahaneler ile yanlarına yaklaştıkları vatandaşların cep telefonunu ve cüzdanını çalan çete çökertildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda 17 şüpheliden 14’ü tutuklandı.

İzmir'de "kordon çetesi" çökertildi

İzmir’in Kordonboyu’nda birçok vatandaşı rahatsız edip, çimlerde oturan yurttaşların cep telefonu ve cüzdanlarını çalan “Kordon Çetesi” çökertildi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, Bostanlı, Alsancak, İnciraltı gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu sahil kesimlerinde inceleme başlattı.

Ekipler, küçük yaştaki bir grup çocuğun vatandaşları oyalayarak hırsızlık yaptığı yönündeki ihbarların artması ile çocukları takip etti.

Takibin ardından ekipler, küçük çocukları azmettirdiği iddia edilen 5 kişinin kimliklerini belirledi. Alsancak semtinde güvenlik güçleri 3 kişiyi suç üstü yakaladı.

Polis ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırarak 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda çete lideri olduğu belirlenen kişinin evinde 23 cep telefonu, 1 silah ve 73 mermi bulundu.

Diğer adreslerde yapılan aramalarda da uyuşturucu madde, kurusıkı tabanca ve 9 cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan 17 şüpheliden aralarında çete liderinin de bulunduğu 14 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

# alsancak # çete # İzmi # inciraltı # Kordonboyu # bostanlı # kordon