Moskova-Kiev hattında gerginlik

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin Türk güvenlik kaynaklarından önemli değerlendirmeler geldi. İki ülke arasındaki krizin giderilmesi için katkı sunmaya hazır olduğunu belirten güvenlik kaynakları, Türkiye'nin bölgeye barışın gelmesinden yana olduklarını belirtti.

Moskova-Kiev hattında gerginlik

Haber: Seda Akyüz

Moskova ve Kiev hattında gerginlik arttı. Türk güvenlik kaynakları, krizin çözümünün kalıcı barış olduğunu söyledi.

Donbas bölgesindeki gelişmeler nedeniyle Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim Ankara'dan da yakından takip ediliyor. Gerilime ilişkin konuşan güvenlik kaynakları, Ankara'nın iki ülke arasındaki gerilimde siyasi çözümden yana olduğunu belirtti.

Gerginliğin sona erdirilmesi için Türkiye’nin katkı sunmaya devam ettiğini ifade eden kaynaklar, "Ateşkesin kalıcı hale gelmesini ve barışın gelmesini sağlayalım" dedi.

ANKARA VE TRABLUS ARASINDA SIKI TEMAS

Türkiye’nin Mavi Vatan’da kararlı mücadelesi sürerken güvenlik kaynakları Ankara ve Trablus arasında da görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Doğu Akdeniz’de Türkiye'nin hukuka uygun adımlar attığını ifade eden kaynaklar, Libya ile görüşmelerin sıklaştırılacağını belirtti.

Güvenlik kaynakları, Ankara ve Atina arasında zaman zaman Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliklere ilişkin de bilgi verdi. Yunanistan ile NATO nezdinde güven artırıcı önlemler görüşmelerinin devam edeceğini kaydetti.

# ankara # türkiye # rusya # libya # yunanistan # doğu akdeniz # Mavi Vatan # nato # gerginlik # ateşkes # moskova # kiev # Rusya Ukrayna # Trablus