Öcalan'ı aklama telaşındalar

Türkiye, Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki sorgu görüntülerini tartışıyor. AKP ve PKK'ya yakın medya kurumları da Öcalan'ı aklama telaşında. Star Gazetesi görüntülerin sözde Ergenekon ve cemaat ittifakı ile yayınladığını öne sürdü.

Öcalan'ı aklama telaşındalar

İşçi Partisi'nin kamuoyu ile paylaştığı Öcalan'ın sorgu görüntüleri tartışılmaya devam ediyor. AKP Hükümeti'ne yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi manşetinden İşçi Partisi'ni hedef aldı. Görüntülerin sözde Ergenekon örgütü ve cemaat ittifakı ile sızdırıldığı iddia edildi.

"Görüntüler Öcalan'ı itibarsızlaştırmak için yayınladı" denilen haberde "farklı konuşmaların montajla birleştirildiği" öne sürüldü. Star Gazetesi'ne göre görüntüler Jandarma arşivinden çalındı yada kozmik oda aramasından sızdırıldı.

İmralı'da Öcalan'ı sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un Ergenekon tutuklusu olduğunu vurgulayan Star Gazetesi, "Kandil'deki PKK yöneticilerini kışkırtmak istiyorlar" diye yazdı.

Star Gazetesi'nin Genelkurmay Kozmik Odası'ndaki aramayla ilgili çarpıtması da dikkat çekti. Haberde aramanın Ergenekon davası kapsamında yapıldığı yazıldı. Oysa kozmik oda araması Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yapılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # hasan basri özbey # abdullah öcalan # star # apo # sorgu görüntüleri