CHP'li Kart'tan çok önemli iddia

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Kart, El Kaide'nin finansörlerinden Yasin El Kadı'nın, hakkında arama kararı olduğu dönemde en az 4 kez Başbakanlık ve MİT'te görüşme yaptığını söyledi.

CHP'li Kart'tan çok önemli iddia

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, El Kadie'nin finansörlerinden Yasin El Kadı'nın, hakkında kısıtlama kararı bulunduğu dönemde Başbakanlık ve MİT'te en az 4 kez görüşme yaptığı iddiasını gündeme getirdi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Kart, "Yasin El Kadı ve arkadaşlarının AKP Hükümeti tarafından özel olarak himaye edildiğini" söyledi.

Türkiye kara para ilişkileri ve terör finansları uygulamaları ile hızla Birleşmiş Milletler'in yaptırım listesine girdiğini ifade eden Kart,"Yasin El Kadı'lara her dönemde kefalet ve koruma zırhı uygulanıyor" dedi.

Kart, "Yasin El Kadı yasaklı olduğu dönemde ve sonrasında, hangi sıfat ve yetkiyle Başbakanlık ve MİT'te siyasi muhatap olarak kabul edilip, birtakım görüşmeler içine girmiştir?", "Yasin El Kadı'ya Başbakanlık aracı ve koruması hangi sıfat ve yetkiyle tahsis edilebilmiştir?" ve "Yasin El Kadı'nın Suriye politikalarındaki rolü ve ilişkisi nedir?" diye sordu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # MİT # chp # başbakanlık # Atilla Kart # el kaide # yasin el kadı