Borajet uçuşlarını durdurdu: 400 çalışanını işten çıkarıyor

Borajet faaliyetlerine ara verme kararı aldı. Borajet'ten bugün yapılan açıklamada, İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü hizmet verme hazırlığının sürdüğü ifade edildi. Bu arada Borajet, havayolunda çalışan pilot, kabin memuru ve genel müdürlükte yaklaşık 400 çalışanını işten çıkartıyor.

Borajet uçuşlarını durdurdu: 400 çalışanını işten çıkarıyor

Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren havayolu şirketi Borajet Havayolları, uçuşlarına ara verme kararı aldı.

Aralık ayında SBK Holding tarafından devralınan Borajet'ten bugün yapılan açıklamada, şirketin İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürdüğü ifade edildi.

SATILAN BİLETLER NE OLACAK?

Borajet'in yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kaldığı belirtilen açıklamada, oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesinin uzun süre alacağı kaydedildi.

Öte yandan açıklamada satışı yapılan 30 bin kadar biletle ilgili mağduriyet oluşmaması için THY ile görüşüldüğü ve müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanılabileceği kaydedildi.

YÜKLÜ BORCU VAR İDDİASI...

Ocak ayında devri yapılan Borajet'in yüklü miktarda borcunun bulunduğu iddia ediliyor. Şirketin 500-550 civarında personelinin bulunduğu, çalışanların yarıya yakınının, tazminatları ödenerek, işten çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu personelin önemli bir bölümü pilot ve hosteslerden oluşuyor.

400 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARIYOR

Borajet, havayolunda çalışan pilot, kabin memuru ve genel müdürlükte yaklaşık 400 çalışanını işten çıkartıyor.

ulusalkanal.com.tr

# uçuş # borajet # sbk holding