AYM'nin kararında önemli ayrıntı

Anayasa Mahkemesi’ni İlker Başbuğ ile ilgili kararında, “Genelkurmay başkanları ve Kuvvet Komutanlarının Yüce Divan’da yargılanması” vurgusunun yapıldığı ortaya çıktı. Kararda, Başbuğ hakkındaki suçlamaların göreviyle ilgili olduğu ve yargılamanın Yüce Divan’da yapılması gerektiği anımsatıldı.

AYM'nin kararında önemli ayrıntı

Ergenekon davasından tahliye edilen 26’ıncı Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararında önemli bir ayrıntı yer aldı.

Başbuğ’un tahliye olmasını sağlayan Anayasa Mahkemesi, kararının gerekçesinde Yüce Divan vurgusu yaptı.

Gerekçeli kararda, Başbuğ’a isnat edilen suçlamaların göreviyle ilgili olduğu ve bu nedenle Yüce Divan’da yargılanması gerektiği anımsatıldı.

Kararda, “Başvurucunun, yargılama görevinin Yüce Divan’a ait olduğuna ilişkin itirazının dayanaktan yoksun olmadığı görülmektedir” denildi.

Tutuklama kararı veren mahkemenin buna yetkisinin olmadığı, bu nedenle de Başbuğ’un hukuk dışı olarak özgürlükten yoksun bırakıldığı belirtildi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararında, Yargıtay aşamasına işaret edildi, “itirazların temyiz merciince resen dikkate alınacağı açıktır” ifadesi kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

# tahliye # anayasa mahkemesi # Başbuğ # yüce divan