Yurt dışından gelen öğrenciler tahliye edildi

Koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışından getirilen ve yurtlarda karantinaya alınan öğrenciler tahliye ediliyor. Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'dan gelen öğrenciler Sivas'taki yurttan ayrıldı. İtalya'dan Samsun'a getirilen 401 öğrenci de memleketlerine dönüyor. Irak'tan getirilen 511 kişi Afyonkarahisar'daki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Yurt dışından gelen öğrenciler tahliye edildi

Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'dan Sivas'a getirilerek, öğrenci yurtlarında karantinada tutulan öğrenciler, tahliye edilmeye başlandı.

ERASMUS programları çerçevesinde Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'a giden öğrenciler, devletin imkanlarıyla Sivas'a getirilmişti. Öğrencilerden 520'si, Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki 10 bin kişilik yurtta 14 günlük karantina sürelerini tamamladı.

Sabah aileleri tarafından alınan bazı öğrenciler, adlarına düzenlenen seyahat izin belgeleriyle özel araçlarla kentten ayrılmaya başladı. Ailelerine kavuşan öğrencilerin sevinçli ve heyecanlı oldukları görüldü. Bazı öğrenciler, gözyaşlarını tutamadı.

Öğrencilerin bir bölümü ise otobüslerle Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na götürüldü. Öğrenciler, uçuş için özel izin alınan uçakla İstanbul'a hareket edecek. Bazı öğrenciler de yolcu otobüsleriyle kentten ayrılıyor.

İtalya’nın Roma ve Milano kentlerinden Samsun’a getirilen 401 öğrencinin de karantina süresi doldu. Yurtlarda gözlem altında tutulan öğrenciler memleketlerine dönmeye başladı. Öğrencilerin ulaşım bedeli devlet tarafından karşılanıyor.

Öte yandan Irak'tan gelen 511 Türk vatandaşı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Afyonkarahisar'daki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen çoğunluğu işçi olan 511 Türk vatandaşı, polis ve jandarma eşliğinde 23 otobüsle Afyonkarahisar'a getirildi. Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu'na getirilen kişiler, teker teker ateşleri ölçüldükten sonra içeri alındı. Vatandaşlar 14 gün boyunca karantinada tutulacak.

ulusalcom.tr

# koronavirüs # mısır # ırak # Afyonkarahisar # Sivas # samsun # irlanda # italya # sudan # iskoçya