CIA güdümündeki Mehmet Eymür'den itiraf: ''İşkence yaptım pişmanlık duymam''

İki yıl önce Habertürk'te bir programda Doğu Perinçek'in "Sizi işkencehanelerden tanıyoruz" sözlerini yalanlayan CIA güdümündeki Mehmet Eymür, T24'te Gökçer Tahincioğlu'yla yaptığı söyleşide "İşkence yaptım, pişmanlık duymam." sözleriyle 12 Mart döneminde işkence yaptığını itiraf etti.

CIA güdümündeki Mehmet Eymür'den itiraf: ''İşkence yaptım pişmanlık duymam''

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı ve CIA güdümündeki Mehmet Eymür, T24'ten Gökçer Tahincioğlu'yla yaptığı söyleşinin ikinci ve son bölümünde, 1970'lerden itibaren katıldığı operasyonlar ve MİT'te yapılan işkenceleri anlattı. Kendisinin de işkence yaptığını doğruladı.

Eymür, Tahincioğlu’nun, “Hep bahsediliyor ama kaba dayak, elektrik vs. gibi yöntemlerden. O yöntemler yok muydu?” sorusuna “Vardı” yanıtını verdikten sonra, “Siz yaptınız mı?” sorusunu da, “Yapmışımdır” ifadesiyle yanıtladı.

İşkence için pişmanlık duymadığını söyleyen Eymür, “Çünkü aşırı bir şey yapmadık” iddiasında bulundu. Eymür, MİT’in eski sorgu üslerinden biri olan Ziverbey Köşkü’nde yapılan işkencelere dair konuşmasında da işkence hakkında, “Başka türlü konuşma imkânı yoksa olabilir. Hâlâ da öyle düşünüyorum. Çünkü çok inatçı tipler var. Başka türlü konuşturmak çok zor” ifadelerini kullandı.

İşkence konusu üzerine sorulan, “Çok sayıda insan faili olmadığı eylemleri üstlenmek zorunda kalmadı mı?” sorusuna yanıt veren Eymür, “Vardı, iyi sorgucu arkadaşlarımız vardı” demekle yetindi. Eymür, bu ifadesiyle işkence ile insanların bazı suçları üzerlerine almak zorunda bırakıldığını bir anlamda kabul etti.

PERİNÇEK YİNE HAKLI ÇIKTI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2019 yılında Habertürk'te katıldığı "Türkiye'nin Nabzı' programında Mehmet Eymür'ün işkencelerde bulunduğunu şu sözlerle ifade etmişti:

"12 Mart darbesini Türkiye'nin başına birlikte ördünüz. 12 Mart'ta da varsınız 12 Eylül'de de varsınız. Sizi işkencehanelerden tanıyoruz. İşkencehanelerden...

Biz Hirem Abbas ve Mehmet Eymür'ün CIA ve MİT'e çalıştığını, 12 Mart darbesindeki rollerini, işkencelerdeki rollerini anlattık."

Eymür, Perinçek'in sözleri üzerine, "Böyle kalıplı sözlere hiç gerek yok. Hiçbir önemi yok! Bunları ispat edemediğiniz müddetçe müfteriden başka bir şey değilsiniz." diye konuşmuştu.

# cia # t24 # habertürk # İşkence # doğu perinçek mehmet eymür