Hakan Fidan değerlendirdi: MİT'in 2020 yılı faaliyet raporu açıklandı

Terörle mücadelede önemli bir yer tutan Milli İstihbarat Teşkilatı, 2020 yılında başarılarla dolu çalışma yürüttü. 2020 Yılı Faaliyet Raporu'nu değerlendiren MİT Başkanı Hakan Fidan, Türkiye'yi hedef alan casusluk faaliyetlerini deşifre ettiklerini söyledi. Fidan, Türkiye'nin terörle mücadelesini uluslararası boyuta taşıdıklarını da belirtti.

Hakan Fidan değerlendirdi: MİT'in 2020 yılı faaliyet raporu açıklandı

Çok sayıda casusluk faaliyeti engellendi. Terörle mücadele sınır ötesine taşındı. Kritik operasyonlarda önemli başarılara imza atıldı. Terörle mücadelede önemli bir yer tutan Türk istihbaratı başarılarla dolu 2020 yılını geride bıraktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, istihbarat örgütünün 2020 Yılı Faaliyet Raporu'nu değerlendirdi:

- Teşkilatımız, özellikle koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında uluslararası sistemde yaşanan dönüşüme ve kendini farklı şekillerde üreten tehditlere karşı devletimizin millî çıkarları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza attı.

- Teşkilatımız 2020 yılı içerisinde kanunun verdiği yetki ve sorumluluk hâlinde, çatışma bölgelerinde ülkemizin millî çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlenmiş, dış istihbarat alanında etkinliğini artırmış, terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşımış, istihbarata karşı koyma alanında ülkemizi hedef alan casusluk faaliyetlerini deşifre etmiş, teknik istihbaratı çalışmalarının ana bileşeni hâline getirmiştir.

Fidan, Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan beklentisinin artığını vurguladı:

- Teşkilat olarak, oyun değiştiren stratejiler üretme, istihbarat alanında yeni metotlar geliştirme, kendi tekniğini dünyadaki değişimler ışığında yenileriyle harmanlama, değişime en hızlı ve esnek şekilde uyum sağlama gayreti içerisindeyiz. Teşkilatımızın, 2020 yılında gösterdiği azim ve başarılar devletimizin ve milletimizin bizden beklentisini artırmıştır.

# hakan fidan # sınır # milli # istihbarat # faaliyet # teşkilat # sınır ötesi # Faaliyet Raporu # raporu # MİT Başkanı Hakan Fidan