Çanakkale açıklarında göçmen operasyonu

Ege Denizi’nde yaşanan sığınmacı dramına bir yenisi daha eklendi. İzmir’de Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itilen 61 sığınmacı, Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkarıldı. Çanakkale’de ise yasadışı yollardan ülke dışına çıkmak isteyen 63 yabancı uyruklu şahıs düzenlenen operasyonda yakalandı.

Çanakkale açıklarında göçmen operasyonu

Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki insanlık dışı uygulamaları bitmek bilmiyor.

Son olay İzmir’in Dikili ve Seferihisar ilçesi açıklarında yaşandı. Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itilen 61 sığınmacı, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar, sığınmacıların yardım çığlıklarına duyarsız kalmadı, ihbarın geldiği bölgeye hızlı bir şekilde ulaştı. Lastik bot içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu 61 kişi denizin ortasından kurtarıldı.

Sığınmacıların koronavirüs tedbirleri kapsamında gerekli kontrolleri yapıldı, gıda ve sağlık ihtiyaçları karşılandı. Sonrasında ise 61 sığınmacı işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Öte yandan Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan yabancı uyruklulara operasyon düzenlendi.

Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından makine arızası nedeniyle sürüklendiği tespit edilen yelkenlide yasadışı göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine operasyon düğmesine basıldı.

Düzenlenen operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 63 kişi yakalandı. Yasadışı göçü organize ettiği iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi yetkililerine teslim edildi.

# izmir # çanakkale # yunanistan # dikili # ege denizi # Seferihisar # sığınmacı # türk sahil güvenlik # türk karasuları