IŞİD'in karargahı İstanbul'da

Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren IŞİD'in, İstanbul Güngören'deki örgütlenme karargahı görüntülendi. Türkiye'de HİSADER adı altında faaliyet yürüten örgütün tabelalarında IŞİD'in sembolü bulunuyor. Derneğin, "Uyuşturucu ile mücadele" sloganı ile Fatih ve Bağcılar'da da faaliyet yürüttüğü belirtiliyor.

Aydınlık Gazetesi'nin deşifre ettiği IŞİD'in İstanbulGüngören'deki örgütlenme merkezi ilk kez fotoğraflandı.

Derneğin adı HİSADER. Dernek binasının camlarında ve tablelarında Ortadoğu'yu kana bulayan IŞİD terör örgütünün sembolü bulunuyor.

Güngören'de özellikle dar gelirli ve aileleri ile sorun yaşayan gençleri hedef alan dernek, gençleri önce uyuşturucu ile ağına düşürüyor. Daha sonra onları kurtarmak için el uzatan yardımcı rolüne bürünüyor.

Gençlere, yeraltı mescitlerinde cihat eğitimleri veriliyor. Eğitimini tamamlayan gençler daha sonra savaşmak üzere IŞİD kamplarına götürülüyor. Bu bilgileri evlatları bu şekilde kandıralarak Suriye'ye götürlmüş aileler aktarıyor.

Tabelasını Habertürk'ün fotoğrafladığı derneğin binası, çocuğu cihata götürülen bir anne tarafından taşlandı. Çevre sakinleri kadının, "oğlumu geri verin" diye feryad ettiğini belirtiyor.

Derneğin, "uyuşturucu ile mücadele merkezi" altında Fatih ve Bağcılar'da da faaliyet yürüttüğü belirtiliyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # karargah # ışid # güngören