Başkentte dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 20'si yakalanırken diğer 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Başkentte dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı

Ankara Emniyeti'nde ekipler, günler süren teknik ve fiziki takibi tamamladı, gün ağarmadan operasyon için düğmeye basıldı.

Başkent'te polis ekipleri geçmişe dönük şirket kuran, kredi notu düşük kişilere senet karşılığında kredi almalarını sağlayan ve çıkan kredinin dörtte birine el koyan bir şebekeyi çökertti.

ÖRGÜT LİDERİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU ŞÜPHELİLER YAKALANDI

"Jet kredi" ismiyle faaliyet yürüten şebekenin, krediye ihtiyacı olan kişileri sözde kredi danışmanlığı hilesi ile dolandırdığı tespit edildi.

İş yeri sahibi ve çalışanlarının yanı sıra banka çalışanı muhasebecilerin de dolandırıcılık şebekesinin içinde olduğu ortaya çıktı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, aylar süren takip sonucu şebekenin bağlantılarını tek tek deşifre etti.

Polis gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden 20'sini yakaladı. Şüphelilerin iş yeri ve evlerinde arama yapıldı. Aramada dolandırıcılık faaliyetinde kullanılan sözleşme, senet, şirket kurulum belgeleri ve yoklama fişleri ele geçirildi.

2 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKTİRDİLER

Şüpheliler bu yöntemle bugüne kadar 13 kişiye kredi sağladı, 100'e yakın kişiyi mağdur etti. 2 milyon liraya yakın kredi çekilmesini sağlayan dolandırıcılar, bankaları da zarara uğrattı.

Şüpheliler ilk işlemlerinin ardında sorgulanmak üzere Ankara Emniyetine götürüldü.

# örgüt # şüpheli # dolandırıcılık # Belge # Ankara Emniyet # ankara emniyeti # 20 gözaltı # senet