Cargill işçileri serbest bırakıldı

Cargill işçileri serbest bırakıldı. İşçiler açıklamalarında, 'bir tek Vatan Partisi yanımızdaydı. Ne zaman zora düşsek Vatan Partisi yanımızda oluyor' dedi.

Cargill işçileri serbest bırakıldı

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen Twitter hesabından Cagill işçilerinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Dikmen, "Cargill işçilerimiz serbest bırakıldı! Hastane önünde kendilerini karşıladık. Yarın(18 Eylül Salı) saat 14.00'te Ataşehir Paladium avm önünde basın açıklaması gerçekleştirecekler. Vatan Partisi olarak işlerine kavuşana kadar yanlarında olacağız." dedi.

İşçiler, yaptıkları açıklamanın ardından, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen ve TGB Genel Başkan Vekili Yıldırım Gençer ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ne olmuştu?

Flormar işçilerini ziyaretin ardından yürüyüşe devam eden Cargill İşçilerine Tuzla'da polis müdahalesi geldi. Aralarında Tek Gıda-İş örgütlenme uzmanları Yunus Durdu ve Suat Karlıkaya'nın da olduğu 15 işçi gözaltına alındı.

İşçiler işlemlerinin yapılması için polis otobüslerine bindirilerek Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İşçilerin sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecekleri öğrenildi. İşçilerin 'Toplantı ve Gösteri Kanunu'na muhalefet iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltındaki işçilere destek için Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve beraberindeki parti yöneticileri Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Gözaltı olayıyla ilgili açıklamada bulunan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dilmen, "Şu anda Pendik karakolunun önündeyiz. İşçilerin buradan Vatan'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp, orada serbest bırakılacakları söylenmiş. Ancak biz yine de işin takipçisiyiz. Onlarla beraber Vatan Emniyet'e gideceğiz. Örgütümüz de orada olacak. Serbest bırakılmadıkları takdirde avukatlarımız aracılığıyla yasal işlemlerine yardımcı olacağız" dedi.

Vatan Partisi İstanbul yönetici ve üyeleri, gözaltındaki işçilere destek amacıyla Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak gözaltı kararını protesto etti.

# gözaltı # yürüyüş # cargill # flormar