Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı

Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı. Ülkemizin en uzun soluklu film festivali Altın Portakal, 3-10 Ekim tarihleri arasında 57'nci kez sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin film gösterimleri, bu yıl salgın nedeniyle açık havada yapılacak.

Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı

AntalyaAltın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı.

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali Altın Portakal, 3-10 Ekim tarihleri arasında 57'nci kez sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin başkanlığını yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumunun ciddiyetini koruması etkinliğin bir yanını buruk bıraktı. Bu yıl salgın nedeniyle film gösterimleri de açık havada yapılacak.

Kentte Altın Portakal rüzgarı da esmeye başladı. Festivalin simgesi 57 heykel, kentin cadde ve sokaklarındaki yerini aldı. Festivalin habercisi Altın Portakal TIR'ı da yolculuğuna başladı.

Bu yıl festival iki afiş ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Afişlerin ilkinde başrolde Fatma Girik, diğerinde ise sağlık ordumuzun kahramanları var.

47 filmin başvuru yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 12 film yarışacak. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda 10 film, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda ise 12 kısa film yer alacak. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise dünyanın dört bir yanından toplam 10 film, Altın Portakal heykelciği için yarışacak.

Ödüller 10 Ekim akşamı düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni' 'nde sahiplerini bulacak. Sinema Yazarı Tuncer Çetinkaya, festivali Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

ulusal.com.tr

# antalya # altın portakal film festivali