Arkadaşlarına çay fırlatan öğrencilere tutanak tutuldu

Kocaeli Anadolu Lisesi'nde sınıf başkanı seçildikten sonra arkadaşlarına çay fırlatan öğrencilere, "Cumhurbaşkanını taklit ettikleri" gerekçesiyle tutanak tutuldu.Tepki çeken olayla ilgili konuşan okul müdürü Sabit Mehmet Limon, "Bakanlık tarafından okullara gönderilen yönetmelik dolayısıyla çocuklara böyle bir uyarı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarına çay fırlatan öğrencilere tutanak tutuldu

KocaeliAnadolu Lisesi'ndeki sınıf başkanlığı seçimlerinde seçilen öğrenciler, arkadaşlarına çay fırlatınca okul yönetimi tutanak tuttu.

Gerekçe olarak ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alaylı bir şekilde taklit etmeleri gösterildi.

Okul yönetimi tarafından tutulan uyarı tutanağında ikinci bir olayda disiplin işlemi uygulanacağı tebliğ edildi. Öğrencilerin aileleri de uyarıldı.

Sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili Okul müdürü Sabit Mehmet Limon açıklama yaptı. Öğrencilerin hatalı olduğunu savunan Limon, "Çocukların hatalı durumu velilere bildirildi" ifadelerini kullandı:

- Evet böyle bir şey yaşandı biz öğrencilerimizi uyardık, velilerimizi bilgilendirdik. Bu konuda herhangi bir yazı yazarsanız havada kalır. Bakanlık tarafından okullara gönderilen yönetmelik dolayısıyla çocuklara böyle bir uyarı yapıldı. Çocukların hatalı durumları olduğu takdirde bunu velilere bildirmek zorundayız.

# erdoğan # cumhurbaşkanı # kocaeli # öğrenci # lise # anadolu lisesi