Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Seferler başlıyor

Ankara-İstanbul başta olmak üzere Yüksek Hızlı Tren seferleri 28 Mayıs’ta başlıyor. Hatlar günde 16 sefer yapacak. Bilet satışları internet ya da gişelerden olacak. Yolcuların Kovid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla HES kodu alması da zorunlu.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Seferler başlıyor

Yüksek Hızlı Trenseferleri başlıyor. Normalleşme adımlarıyla birlikte demir yolları ulaşımında da yeni adımlar atılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uzun zamandır merakla beklenen o açıklamayı yaptı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Yüksek Hızlı Tren seferlerinin 28 Mayıs’ta başlayacağını duyurdu. Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hatları günde toplam 16 sefer yapacak. Biletlerin satışı da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü başlayacak. Ancak biletler internet sitesinden ya da gişelerden alınabilecek. Çağrı merkezi ve acentelerden satış yapılmayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu HES uygulaması da 28 Mayıs’ta hayata geçirilecek. Bu kapsamda yolcular Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu alacak. Vatandaşların Kovid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek için kod alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak.

Bakan Karaismailoğlu, tren seferlerinin sosyal mesafe ve izolasyona dikkat edilerek başlanacağını da vurguladı. Yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılacak. Ayrıca dezenfekte çalışmalarına devam edilecek. Görevli hosteslerin de ilk yardım çantalarında maske ve eldiven bulundurulacak.

ulusal.com.tr

# yht # yüksek hızlı tren # sefer # Marmaray # başkentray