YÖK vakıf üniversitelerini kapatabilecek

Yüksek Öğretim Kurumu, vakıf üniversiteleriyle ilgili yönetmelikte kritik bir değişikliğe gitti. Buna göre YÖK “Ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı" eylemler içinde olduğu belirlenen vakıf üniversitelerini kapatabilecek. Karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YÖK vakıf üniversitelerini kapatabilecek

Yüksek Öğretim Kurumu, Vakıf üniversiteleri yönetmeliğinde önemli bir değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, YÖK, vakıf üniversitelerinde yeni akademik birim kurabilecek, program açabilecek, faaliyet iznini geçici olarak durdurabilecek.

Bir diğer önemli değişiklik ise Vakıf Üüniversitelerinin kapatılabilecek olması. Bu noktada kriter ise “Ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemler” olacak. Bu suçu doğrudan işlemek veya bu tür eylemleri desteklemek, kapatma nedeni sayılacak.

Yükseköğretim Kurulu tarafından faaliyet izni durdurulan ve kapatılan yükseköğretim kurumunun yönetimi, Garantör devlet üniversitesine veya aynı ildeki bir devlet üniversitesine devredilecek.

Yönetmelikle, üniversitelerin faaliyeti, öğrenci sayısına göre de sonlandırılabilecek. Faaliyet izni kaldırılmasına rağmen eğitime devam eden vakıf üniversitesinin öğrenci sayısı, iznin kaldırıldığı tarihteki öğrenci sayısının yüzde 10'unun altına düşerse, kuruluş onayı geçersiz hale gelecek.

Kapatılan Vakıf Üniversite'nin öğrencileri ise eğitim hayatlarına garantör üniversitede devam edecek ve diplomalarını buralardan alacaklar.

ulusalkanal.com.tr

# YÖK # vakıf üniversiteleri