ABD'den yaratıcı yıkıcılık hibesi

ABD Türkiye'de hükumeti devirmek için planladığı yaratıcı yıkıcılığın finansmanını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde geçerli olan 2021 hibe programını duyurdu. Projenin ana unsurlarından biri "demokratik değerlerin güçlendirilmesi. " Hibe programında ifade özgürlüğü ile şiddeti önleme adı altında LGBTİ ve çeşitli medya kuruluşları desteklenecek. Başvurularda, ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla "marjinal toplulukların çeşitliliğini geliştirmek amacı ile öneriler yapılması" da isteniyor. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan programda, en düşük hibenin 5 bin dolar, en yüksek hibenin ise 50 bin dolar olacağı belirtildi.

ABD'den yaratıcı yıkıcılık hibesi

ABDTürkiye'de sokakları karıştırmak için planladığı yaratıcı yıkıcılığın finansmanını hibe programı olarak açıkladı.

Hibe programında Türkiye'de demokratik değerlerin güçlendirilmesi için LGBTİ haklarını desteklemek, marjinal grupların çeşitliliğini artırmak önerildi. Bunun için finansman sağlandı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin geneli için bu yıl için hazırladığı hibe programını duyurdu. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, başvuruların alınması için, duyuruyu internet sitesinde yayımladı.

Bu kapsamda 4 ana başlık belirlendi.

- Ekonomik refahın güçlendirilmesi, yeniliğin teşvik edilmesi, girişimciliğin artırılması ve dijital ekonominin geliştirilmesi

- Güvenliğin desteklenmesi

- Demokratik değerlerin güçlendirilmesi

- Türkiye-ABD bağlarının güçlendirilmesi

Demokratik değerlerin güçlendirilmesi için yapılan öneriler oldukça dikkat çekici.

ABD'nin Türkiye ile ilişkilerin güçlendirilmesi bahanesi ile öne sürdüğü beklenti ise, "marjinal grupların çeşitliliğinin artırılması".

Program için en düşük hibenin 5 bin dolar, en yüksek hibenin ise 50 bin dolar olacağı ifade edildi.

Hibeden yasal olarak kayıtlı sivil toplum kuruluşları ile dernek ,vakıf gibi sivil toplum örgütleri ve Türkiye'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşları yararlanabiliyor...

ulusal.com.tr

# abd # ankara # türkiye # hibe # ekonomik # lgbti