Geç başlayan turizm sezonu uzatılacak mı?

Turizm sektörü ve paydaşları için Temmuzun ba sonrasının bir dönüm noktası olması bekleniyor. Uçuş kısıtlamasının ardından turizmin başkentinde sezonu Rus turistler açtı. Turizmcilere göre, bu sezon Rus turist açısından yeni rekorlara gebe. Seyahat yasaklarının kalkmasıyla iç pazarda talep artışı yaşanıyor. Antalya, kayıplarını karşılamaya, turizmi o özlenen günlere yeniden taşımaya hazır. Şimdi kentte geç başlayan sezonun Kasım ayına kadar uzaması bekleniyor.

Geç başlayan turizm sezonu uzatılacak mı?

Güvenli turizm ve etkin aşılama hamleleri ile turizm sektöründe önemli gelişmeler yaşandı. Sektör ve paydaşları için hayatın normale dönmesi, yeni bir başlangıç olarak görülüyor.

Kademeli normalleşme ile turistik noktalar hareketlenmişti. Temmuz ayıyla birlikte ise yasakların tamamen kalkması turizmileri sevindirdi. Turizmin başkenti, Rus turist akınına uğruyor. Bu hızla giderse de 2019'un 5 milyon Rus turist rekoru kırılabilir.

Turizmciler, Türk-Rus dostluğunun birçok sektör açısından önemini vurguluyor.

İç pazar rakamları 2019 yılını şimdiden aştı. Seyahat yasaklarının kaldırılması ile yurttaşlar, tatil beldelerinden yerlerini ayırttı.

Turizmcilere göre, sezon geç başlamasına rağmen rekor rakamlara gebe.

Yerli ve yabancı turistler için şimdi Antalya zamanı... Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği Başkanı Hüseyin Aydoğan, güvenli ve unutulmaz bir tatil için herkesi Antalya’ya davet etti.

# turizm # sektör # rus # Temmuz # uçuş # rus turist