Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde başladı. Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta düzenlenen etkinlik 11 Haziran'a kadar devam edecek.

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde başladı.

Organizasyon, Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergah düzenleniyor.

Tarihi milli park ilan edilen İstiklal Yolu'nda gerçekleşen, 8-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek yürüyüşe Türkiye Dağcılık Federasyonuna kayıtlı sporcular katılırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Toplam 5 güne yayılan etkinlikler kapsamında, her gün farklı bir tarihçinin katılımıyla söyleşiler yapılacak ve tiyatro oyunları da sahnelenecek.

İSTİKLAL YOLU BİSİKLET YARIŞI BAŞLADI

"Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü"nün açılış törenine katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Kasapoğlu, İnebolu ilçesinde İstiklal Yolu Bisiklet Yarışı'nın başlangıç törenine katıldı.

76 bisikletçinin 4 kategoride katıldığı 95 kilometre sürecek yarışı başlatan Bakan Kasapoğlu, sporculara başarılar diledi.

Kasapoğlu, daha sonra Heyamola Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisini izledi.

İstiklal Yolu Bisiklet Yarışı, Kastamonu'da sona erecek.

# atatürk # silah # kastamonu # anadolu # cephane # gençlik ve spor bakanlığı # organizasyon # dağcılık # Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü # İstiklal Yolu # İnebolu Limanı # Türkiye Dağcılık Federasyonu # halk oyunları ekibi # İstiklal Yolu Bisiklet Yarışı # Heyamola Halk Oyunları Ekibi # İnebolu