ABD'li senatör Bernie Sanders'dan İsrail-Filistin ateşkes tasarısı

ABD’de Vermont Senatörü Bernie Sanders, Senato’ya İsrail ile Filistin'e acil ateşkes çağrısı yapan tasarı sundu. Sunuş konuşmasında da Senato'ya, "64'ü çocuk, 38'i kadın 227 Filistinlinin hayatını kaybetmesi trajedi değil mi?" diye sordu.

ABD'li senatör Bernie Sanders'dan İsrail-Filistin ateşkes tasarısı

Vermont Senatörü Bernie Sanders, Senato’ya İsrail ile Filistin'e acil ateşkes çağrısı yapan tasarı sundu.

Sanders, tasarısını sunarken Joe Biden yönetimine ve Cumhuriyetçilere seslendi. Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına dikkat çekti. Cumhuriyetçi bazı senatörlerin "İsrail'e tam destek çağrısı" yapan tasarısına tepki gösterdi.

ABD’Lİ SENATÖR SENATO’YA SORDU

Sanders, Senato’ya “12 masum İsraillinin hayatını kaybetmesi gerçekten bir trajedidir. Peki ya 64'ü çocuk, 38'i kadın 227 Filistinlinin hayatını kaybetmesi trajedi değil mi?" dedi.

İsrail'in saldırılarıyla Gazze’deki durumun daha da kötüleştiğini ve acil ateşkesin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Gazze’de en az 17 hastane veya kliniğin zarar gördüğünü, Kovid-19 testlerinin yapıldığı tek kliniğin de vurulduğunu belirtti. Sanders, "ABD derhal ateşkes çağrısında bulunmalıdır" dedi.

Sanders konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da yüklendi.

- Kongre şunu anlamalı ki 10 yıldan uzun süredir Binyamin Netanyahu'nun sağcı yönetimi, iktidarda kalmak ve yolsuzluktan yargılanmaktan kaçınabilmek için gösterdiği çaba da giderek artan şekilde hoşgörüsüz ve otoriter bir tür ırkçı milliyetçiliği büyüttü.

# israil # filistin # gazze # joe biden # senato # ateşkes # kongre # netanyahu # Binyamin Netanyahu # ABD İsrail # abd filistin # İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu # senatör # Bernie Sanders # Joe Biden yönetimi # abd israil destek # abd israil filistin